Een B&B in Normandië, met de beroemde D-Day stranden

Ontdek de D-Day stranden en meer interessante historie vanuit een B&B in Normandië. De regio ligt in het noordwesten van Frankrijk. Grenzend aan Île-de-France ligt het niet al te ver van Parijs. De regio heeft een rijke geschiedenis, met een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog. Toen landden de geallieerden op D-Day bij de kust van Normandië om West-Europa van de Duitse bezetting te bevrijden. Nog steeds zijn er verschillende plekken en dingen in de regio te vinden die verwijzen naar de strijd van toen. Eerder in de geschiedenis, in de Middeleeuwen, is Normandië ook nog een van de grote hertogdommen geweest. Verschillende overgebleven kastelen en andere gebouwen laten de prachtige architectuur uit deze tijd zien.

Normandie B&B

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar chambres d’hôtes in Normandie?

Zoek Chambres d’Hôtes

Normandië als vakantiebestemming

Naast de interessante geschiedenis staat Normandië ook bekend om de mooie natuur, waaronder de brede stranden en de grote kliffen. En ook heb je er de Mont Saint-Michel. Dit is een klein getijdeneiland met er bovenop een Middeleeuwse abdij. Met een smalle brug die er naartoe leidt, kun je het eiland betreden en ontdekken.

De steden van Normandië
Ook zijn er mooie steden te vinden in Normandië. De drie grootste steden in de regio zijn Le Havre, Caen en Rouen. In deze verschillende steden is de invloed van de geschiedenis nog steeds goed te merken. Le Havre is een stad die na de Tweede Wereldoorlog helemaal is herbouwd en om die reden een plek op de UNESCO werelderfgoedlijst heeft. In Caen vind je verschillende historische gebouwen die er zijn neergezet door Willem de Veroveraar. En dan is er nog Rouen, die met de Middeleeuwse straten, de kathedraal van Rouen en de vakwerkhuizen je mee terug nemen naar de tijd van Jeanne d’Arc.

Meer om te ontdekken
Maar er is nog meer waar deze regio bekend om staat. Zo zijn er verschillende streekkazen, waaronder verscheidene Camembert kazen. En ook vind je hier een van de bekendste bruggen in wereld, namelijk de Pont de Normandië. Er dus genoeg te zien en te beleven in Normandië!

Vind op onze site jouw B&B in Normandië en ontdek het allemaal.

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland