Een B&B in La Seine-Maritime, met de mooie kliffen van Étretat

Ontdek mooie kustplaatsen en grootse kliffen, zoals die van Étretat, vanuit een B&B in La Seine-Maritime. Het departement ligt aan het Engelse Kanaal en heeft verschillende leuke dorpen en steden, zoals Rouen, Le Havre en Fécamp. Ook van de natuur kun je er goed genieten. Naast de prachtige kustlijn vind je er namelijk Parc naturel régional des Boucles de la Seine Normande, een natuurpark waar ook de Seine doorheen stroomt.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Seine Maritime?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek La Seine-Maritime vanuit een bed & breakfast

  In La Seine-Maritime zijn verschillende interessante steden om een bezoek aan te brengen. In de hoofdstad Rouen vind je onder andere de prachtige witte Notre-Dame kathedraal en ook de eeuwenoude klok Gros-Horloge. Ook is er nog een monument van Jeanne d’Arc te vinden, die in Rouen op de brandstapel is omgekomen.
  Ook de havenstad Le Havre is een belangrijke evenals een mooie plaats. Door de goede toegankelijkheid heeft het een van de belangrijkste havens in Frankrijk. De plaats is in de Tweede Wereldoorlog door bombardementen erg verwoest en er moest na de oorlog veel van herbouwd worden. In Le Havre vind je daardoor ook interessante naoorlogse bouwstijlen.
  Dieppe is ook een prachtige havenplaats. Er is een lange boulevard, maar ook is er een ouder stadsdeel waar je de historie meer kunt opzoeken. Iets interessants om te zien in deze stad is het Château Musée. Dit is een kunstmuseum met een grote maritieme collectie, in een kasteel hoog op een klif.

  Ontdek de natuur van La Seine-Maritime
  De natuur opzoeken in La Seine-Maritime kan zowel langs de kustlijn als meer in het binnenland. Vlak bij de kustplaats Fécamp ligt Étretat. Hier zijn enorme prachtige witte kliffen en een zeeboog bij de stranden te vinden. Vanaf het groen boven op de kliffen heb je een prachtig uitzicht.
  Meer in het binnenland ligt Parc naturel régional des Boucles de la Seine Normande. De Seine stroomt door dit natuurpark en verder is het hier rijk aan zowel bossen als velden. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. In het hart van het park vind je overigens het mooie vijftiende-eeuwse kasteel Chateau d’Etelan.

  Vind op onze site jouw B&B in La Seine-Maritime en ontdek het allemaal!

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland