Een B&B in La Manche, met het middeleeuwse getijdeneiland Mont Saint-Michel

Ontdek de Mont Saint Michel en de invasiestranden, waaronder Utah Beach, vanuit een B&B in La Manche. Ook vind je hier mooie dorpjes en prachtige natuur. Verder is La Manche ook de regio waar modeontwerper Christian Dior is opgegroeid. Zijn ouderlijk huis is nu als museum te bezoeken.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Manche?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek La Manche vanuit een bed & breakfast

  In het zuiden van La Manche ligt een van de bekendste UNESCO-sites in Frankrijk: Mont Saint-Michel. Het is een prachtig getijdeneiland gebouwd op een heuvel met aan de top een oude abdij. Het eiland wordt gezien als een van de meest indrukwekkende middeleeuwse bouwwerken in de wereld.
  Het D-Day strand Utah Beach ligt in het noordoosten van La Manche. Het was een van de eerste twee zones die door de Amerikanen werd geselecteerd voor de landing van D-Day op 6 juni 1944. Vlak bij het strand vind je het Utah Beach Landing Museum. Ook heb je in La Manche het Airborne Museum waar je nog meer te weten kunt komen over D-Day.

  De leukste plaatsen in La Manche
  Door het departement heen vind je verschillende leuke plaatsjes om te bezoeken: in het vissersdorp Barfleur vind je een haven met kleurrijke vissersboten en charmante granieten huizen; in Cherbourg de grootste door mensen gemaakte haven in Europa, restaurants met heerlijke zeevruchten en het interessante maritiem museum La Cité de la Mer; In Granville, ook wel bekend als het ‘Monaco’ van het noorden ligt het museum gewijd aan Christian Dior in zijn ouderlijk huis.

  Naast deze mooie kustplaatsen is er de hoofdstad Saint-Lô. Deze stad moest na verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog herbouwd worden, maar heeft haar charme ook hierna nog weten te behouden.
  Het is ook nog leuk om vanuit een van de kustplaatsen met een boot langs één of meerdere dichtbijgelegen eilanden te varen, want hier zijn er zeker een aantal mooie van in de omgeving.

  Natuurpark Marais du Cotentin et du Bessin
  Als het aankomt op natuur ontdekken moet je bij Parc Naturel Régional des Marais du Bessin et du Cotentin zijn. Er zijn hier zowel dichte bossen als open velden, waar rivieren doorheen stromen. Het is een prachtig gebied om te wandelen of fietsen. Ook ligt hier het historische stadje Sainte-Mère-Église, waarin het Airborne Museum ligt.

  Vind op onze site jouw B&B in La Manche en ontdek het allemaal.

  Doe inspiratie op voor uw reis naar Manche

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland