N
Normandië vanuit een bed & breakfast

Bij Normandië denken we natuurlijk snel aan de recente geschiedenis: D-Day, de invasie-stranden van Normandië. En alleen al daarvoor moet je deze streek natuurlijk een keer bezocht hebben. Maar Normandië heeft natuurlijk veel meer geschiedenis, veel meer cultureel erfgoed en natuur. Hier kun je wekenlang doorbrengen zonder je ooit te vervelen. Een B&B in Normandië is dan een prima uitvalsbasis voor je vakantie, want vaak kent de gastheer of -vrouw de streek beter dan het office de tourisme.

Ontdek Normandië

Begin bijvoorbeeld in Bayeux in de Calvados waar het bekende wandtapijt van Willem de Veroveraar je terugbrengt naar 1066 toen vanuit Normandie voor het laatst een succesvolle invasie in Engeland werd gedaan. Dan ben je al vlak achter de invasiestranden zoals Omaha Beach met de niet te missen begraafplaats en een indrukwekkend museum. Maar ga ook naar de meer noordelijke kust boven Le Havre, waar het impressionisme zo’n beetje werd geboren. Ga daarvoor bijvoorbeeld zeker naar het Musée Eugene Boudin in Honfleur of het Musée des Beaux-Arts in Rouen, de hoofdstad van de regio, gelegen aan de Seine en een bezoek waard.

Geniet van Normandië

De streek heeft ook veel te bieden op het gebied van de gastronomie. Niet alleen komt het beroemde kaasje Camembert hier vandaan, en ook de Pont l’Évêque. En van appelen maakt met in Normandië vooral cider. Maar Normandië wordt ook omgeven door het Kanaal en de Atlantische Oceaan en dat levert een goudmijn op voor liefhebbers van oesters, mosselen en alle andere ‘fruits de mer’. Eenmaal uitgegeten en gedronken ontdek je de regio op de fiets of ga je wandelen door de uitgestrekte natuurgebieden. Bijvoorbeeld langs de kust van Albâtre waar de hoge witte rotswanden uitsteken boven het water, in het natuurpark ‘Marais du Cotentin et du Bessin’ onder Cherbourg, of het natuurpark van Normandië-Maine bij Alençon waar je op het hoogste punt van de regio bent.

Boek een bed & breakfast of vakantiehuis in Normandië

Wij bieden ze in alle soorten en maten, en in alle departementen van de regio. Stuk voor stuk gerund door enthousiaste eigenaren die je graag alles vertellen over de geheimen van hun streek.  Die kennen ze als hun broekzak. Eigenaren van een bed & breakfast bieden je een echt ’thuis’. En nét dat beetje extra advies om van jouw vakantie een hele bijzondere te maken.

Ga voor een overzicht van chambres d’hôtes en gîtes naar e: