Een B&B in L'Orne, met paardenfokkerij Le Haras du Pin en de Camembert kaas

Ontdek vanuit een B&B in L’Orne het groene binnenland van het departement. De zuidelijke helft wordt bedekt door prachtige natuurparken en in de noordelijke helft vind je de bekende paardenfokkerij Le Haras du Pin en Camembert, het dorp waar de bekende gelijknamige kaas vandaan komt. De hoofdstad van het departement, Alençon, was ooit de hoofdstad van het kant in Europa. Ook aan prachtige historische gebouwen ontbreekt het in L’Orne niet.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Orne?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek L’Orne vanuit een bed & breakfast

  Er zijn verschillende dingen afkomstig uit L’Orne die over de wereld een grote bekendheid hebben gekregen. Zo is er het Percheron paard, dat over de hele wereld is gebruikt voor onder andere koetsrijden en paardrijden. Bij de bekende paardenfokkerij Haras du Pin gaan kun je dit paardenras ook vinden. Ook worden er rondleidingen gegeven en regelmatig verschillende ruitershows georganiseerd.
  De hoofdstad Alençon was vierhonderd jaar terug de hoofdstad van het kant in Europa en over deze geschiedenis kun je nog steeds veel leren in de plaats. Breng hiervoor een bezoek aan Musée des Beaux-arts et de la Dentelle. Daarnaast vind je in Alençon ook mooie historische gebouwen en leuke restaurants en winkels.
  Een ander belangrijk ding is de Camembert kaas, die tijdens de Franse Revolutie is bedacht door Marie Harel. Haar woonplaats is later ook vernoemd naar deze kaas. In het dorp is nu een museum over de gegroeide populariteit van dit product te vinden.

  Mooie plaatsjes in L’Orne
  Benoemd als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk vind je in het zuiden in een van de natuurparken het dorpje Saint-Céneri-le-Gérei. Het is al een lange tijd een bedevaartsoord voor kunstenaars. Er zijn verschillende cafés, kunstgaleries, een pittoreske kerk en bekroonde met prijzen bekroonde tuinen.
  Het oude stadje Domfront is ook leuk om te bezoeken. Je vindt hier nog de ruïnes van een middeleeuws kasteel en oude vakwerkhuizen.

  Ontdek de natuur
  Wanneer je meer tot rust wilt komen kun je naar het enige kuuroord van noordwest Frankrijk gaan: Bagnoles-de-l’Orne. Het is een bekend spa- en recreatiecentrum gelegen rondom een prachtig meer in een enorm bos.
  Ook de natuurparken die in dit departement zijn een aanrader. Er is Parc Naturel Régional et Géoparc Normandie-Maine met ook een prachtige oude kathedraal en kasteel. En in Parc Naturel Régional du Perche is naast de prachtige natuur ook nog een groot aantal maneges en ruiterpaden te vinden.

  Vind op onze site jouw B&B in L’Orne en ontdek het allemaal!

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland