Een B&B in Le Tarn, met de prachtige natuur langs de rivier de Tarn

Ontdek verschillende indrukwekkende natuurgebieden en leuke plaatsjes vanuit een B&B in Le Tarn. Dit is een departement in de regio L’Occitanie. Het is een prachtig gebied met gevarieerd landschap: van de granietrotsen van Sidobre tot de wouden van de Montagne Noire. Ook zijn er wijngaarden en mooie plaatsjes als Cordes-sur-Ciel, Albi en Penne.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Tarn?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek Le Tarn vanuit een bed & breakfast

  In Le Tarn zijn er verschillende indrukwekkende historische plaatsjes te vinden. Een van deze plaatsjes is Albi, de hoofdstad van het departement. De stad staat ook op de werelderfgoedlijst. Het ligt aan de rivier de Tarn en naar de stad toe leiden ook verschillende prachtige bruggen. De plaats zelf is een oude bisschopsstad en heeft mooie historische bouwwerken, zoals de Cathedrale Sainte-Cecile, een grote gotische kathedraal, en het Palais de la Berbie, het voormalige bisschoppelijke paleis.
  Wanneer je een mooi heuveldorpje met gotische architectuur wilt bezoeken, moet je in Cordes-sur-Ciel zijn. De gotische gebouwen zijn er neergezet tussen de dertiende en vijftiende eeuw. Het is een charmant plaatsje om doorheen te lopen. Verder vind je er een groot aantal leuke ambachtswinkels en kunstgaleries. Ook staat er in Cordes-sur-Ciel een van de oudste bastides van de regio.
  Ook het dorpje Penne, wat op een rots ligt en gedomineerd wordt door de ruïnes van een kasteel, is leuk om te bezoeken. Tijdens het verkennen van de smalle pittoreske straatjes van het dorp kun je goed in de middeleeuwse sferen komen en genieten van een mooi uitzicht op de groene omgeving.

  De natuur van Le Tarn
  Ook aan mooie natuur ontbreekt het niet in Le Tarn. Zo is er de Montagne Noire, een middelhoge bergketen waar je ongerepte natuur vindt. Wandelend en fietsend kun je mooie landschappen ontdekken met bossen in het noordelijke gedeelte en wijngaarden, struikgewassen en olijfbomen in het zuidelijke gedeelte.
  Een andere mooi bezienswaardigheid in de natuur is Le Sidobre, een rotsachtig gebied en het grootste granietplateau van Europa. De verschillende granietblokken die je hier vindt zijn op sommige plekken ook op bijzondere manieren gestapeld. Het is zowel een mooi als interessant gebied om te ontdekken.
  Andere mooie natuurgebieden in Le Tarn zijn het Parc Naturel Régional du Haut-Languedoc en de Tarn-vallei.

  Vind op onze site jouw B&B in Le Tarn en ontdek het allemaal.

  Doe inspiratie op voor uw reis naar Tarn

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland