Rust, ruimte, natuur en zuivere lucht. Dat vind je in La Petite Pommerée, een knus vakantiehuis voor twee personen in één van Frankrijks mooiste streken: de Bourgogne (Nièvre).

De comfortabele tweekamer gîte ligt op het platteland aan de rand van het nationaal natuurpark de Morvan, vlak bij romantische kastelen en leuke dorpjes in een lieflijk en glooiend landschap.

Gasten zijn enthousiast over La Petite Pommerée en over de verrukkelijke omgeving.

In de parkachtige tuin van bijna een halve hectare is het heerlijk toeven. Een boek lezen, van de zon genieten, een glas wijn drinken, eten: het kan allemaal op deze paradijselijke plek. De tuin is geheel omsloten door meidoornhagen. Her en der staan tuinstoelen en -tafels.
Barbecuen? Geen probleem: er is een barbecue aanwezig.

In het hoogseizoen is er helemaal achterin op het terrein een klein zwembad met ligstoelen en parasol. Deze plek is omringd door een laurierhaag, zodat je geheel privé kan afkoelen en ontspannen in de pure en gezonde lucht. Er is ook een simpele buitendouche.

Vanaf diverse plekken heb je een schitterend uitzicht op de zacht glooiende heuvels met de onverstoorbare, maar altijd nieuwsgierige Charolais koeien.

Het vakantiehuis heeft twee eigen ingangen, een aan de voorzijde van het huis en een aan de achterzijde. Tussen de terrassen van het hoofdhuis en de vakantiewoning staat een haag, zodat je helemaal privé kan genieten van de rust en de ruimte van de grote parkachtige tuin.

De fietsen kan je veilig wegzetten in één van de stallen. 

De gîte wordt per week verhuurd, en de wisseldag is zaterdag.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Patricia Overman

Meer over de eigenaar Sluiten

In één klap verliefd op dit prachtige stukje Frankrijk. Dat overkwam mij ruim twintig jaar geleden.

Ik heb impulsief dit huis gekocht en heb er nooit spijt van gekregen. Tijdens iedere vakantie is er geluierd en genoten, maar ook hard gewerkt. Het resultaat is er naar.

Het verwaarloosde weiland is omgetoverd tot een parkachtige tuin met veel bomen en struiken. Het hoofdhuis is klaar en in de gîte ontvang ik al negen jaar met veel plezier mijn Nederlandse en Belgische gasten.

U bent van harte welkom.

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.


Omgeving

Afstand tot Utrecht 741 km