W
Wijntour in de regio Bergerac

Hoge kwaliteitswijn

Ben je een wijnliefhebber, dan weet je vast wel dat de wijnen uit de omgeving van Bergerac van een hoge kwaliteit zijn! Ze dragen veelal het predicaat Appellation d’Origine Controlée. Bekende wijnen uit deze streek zijn: Bergerac, Côtes de Bergerac, Rosette, Monbazillac, Montravel, Pécharmant en Saussignac.

Prettige wijntour ter plekke

Vind je het leuk deze wijnen wat beter te leren kennen, dan heb ik een tip voor je … De stijlvolle chambres d’hôtes Les Magnolias van Tom Plantinga heeft een heel leuk arrangement! En dat is goed nieuws, wat daar verblijven alleen al is een feestje!

Een hele dag ga je op pad voor een geheel verzorgde, levendige reis door deze wereld van wijn en alles wat daarmee te maken heeft.

Het programma

Je wordt tussen half tien en tien uur ’s morgens opgehaald bij chambres d’hôtes Les Magnolias.

Als eerste bezoek je een wereldberoemd wijnchateau. Je wandelt er door de wijngaarden en je wordt geïnformeerd over de streek en de lokale wijnen. Daarna mag je zelf gaan proeven tijdens de dégustation.

Dan schuif je aan voor een bourgondische lunch met uitzicht op de majestueuze Eymet-wijngaarden. Naast het lokale voedsel wordt er een lokale rode wijn, rosé, witte wijn en koffie opgediend.

Daarna word je rondgeleid bij een lokale CO-OP, en ontvang je uitleg over het productieproces van druif tot fles. Je bezoekt de kelders met ambachtelijk gemaakte wijnvaten en natuurlijk de pressoir waar de vers geplukte druiven tot sap worden geperst. Deze CO-OP is ook trots op zijn biologisch geproduceerde wijnen, die je ook zult proeven.

Verder bezoek je nog een lokale voedselproducerende boerderij.

Aan het eind van de middag, tussen vijf en zes, word je weer teruggebracht naar Les Magnolias.

Het arrangement

Dat bestaat uit

  • Tenminste 2 overnachtingen bij Les Magnolias
  • Wijnproeverijen voor € 80 per persoon. Kinderen zijn welkom voor € 45 per persoon (onder de 15 jaar).

Wanneer?

Van juni tot oktober, door de week. De tour is dus niet in het weekend te boeken.

Wat kost het?

Dit is afhankelijk van het aantal geboekte nachten en het aantal personen.

Meer weten?

Klik dan hier. Bij de eigenaargegevens kan je een bericht sturen door op ‘Stuur een email’ te klikken. Heb je interesse, reserveer dan op tijd vanwege de vele belangstelling.