Fietsen Franse Alpen hotel

Actief

F
Fietsvakantie in de Franse Alpen

Fietsvakantie in de Franse Alpen? Dan is La Douce Montagne jouw hotel!

Als fietser ben je in La Douce Montagne helemaal op je plek. Je beklimt in lente, zomer of najaar de mooiste cols, zoals de Col de la Croix de Fer, Col du Glandon, Col d’Ornon, Col de la Morte, Les Deux Alpes en uiteraard de Alpe d’Huez.

Het hotel ligt in een vallei (dus start en finish zijn vlak…). Lente, zomer en najaar bieden over het algemeen mooie en zonnige dagen waarop het aangenaam fietsen is. En na een dag van zware inspanning wacht je een verkoelend zwembad en een heerlijk drankje op het terras.

Speciaal pastabuffet voor fietsers

En hoe handig is dat! In het zomerseizoen staat dagelijks een pastabuffet klaar tussen 14.00 en 18.30 uur, voor alle fietsers die na de beproevingen hun koolhydraatniveau weer aan willen vullen of alvast willen “stapelen” voor de prestaties van de volgende dag(en).

Bewaakte fietsenstalling

Geen zorgen over je fiets. Het hotel beschikt over een stalling/schuur. Deze stalling wordt ’s nachts afgesloten (en wordt tevens bewaakt d.m.v. een alarm).

Wasservice voor fietskleding

Ook lekker: dagelijks schone kleren! Voor degenen die hier op basis van fietspakket verblijven, is er  de mogelijkheid om kleding te wassen. Bij aankomst wordt uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat.

Fietsroutes (o.a. Strava)

In het hotel kan je tegen een kleine vergoeding een boekje kopen met een aantal routesuggesties voor wielrenners, inclusief hoogteprofielen. Deze routes zijn ook te downloaden via Strava (klik hier voor meer informatie). En verder liggen er diverse boeken over fietsen in de Alpen ter inzage in de auberge.

Fietsen huren/repareren

In Bourg d’Oisans (circa 10 km van het hotel) kan je in de zomer een fiets huren. Ook voor fietsreparaties kan je in Bourg d’Oisans terecht, of wellicht is er wel een medefietser in het hotel aanwezig die een handje helpt met een kleine reparatie.

Gecertificeerde fietsaccommodaties

Auberge La Douce Montagne maakt deel uit van de gecertificeerde fietsaccommodaties van de regio Oisans. Het label “Accueil Cyclo Oisans” garandeert de bezoekers van diensten en faciliteiten toegespitst op de wensen van fietsers. Er zijn accommodaties met dit label met 1, 2 of 3 “wielen”, al naar gelang de geboden diensten/faciliteiten. Auberge La Douce Montagne heeft dit label met 3 wielen toegekend gekregen.

Op de e-bike? Don’t worry, opladen mogelijk!