W
Wandel Weken bij L’Xpérience

Le tour du tanargue  in vijf dagen

Zin om een fantastische wandeling te maken? Rinell neemt je mee op een vijfdaags avontuur.

De “Le tour du tanargue”. Het gebergte rondom L’Xpérience, is een circuit van vele schitterende kilometers. De naam van de Tanargue komt van de Taranus of Taranis, keltische god van het onweer. De route is net zo ruig als de naam belooft. Bovenop de bergkam heb je ongelooflijk mooie uitzichten, je loopt door heidevelden, over rotsige ondergrond, moet klauteren en toeren uithalen om over of achter watervallen te passeren. Je loopt door het bos, door kastanjevelden, langs verlaten schuren en ruïnes.

Ervaar de woeste natuur van de Ardèche tot op het bot en ga mee op deze mooie tocht! Ook kun je de prachtige gorges van de Ardèche bewonderen en het op de Unesco werelderfgoedlijst prijkende museum “La grotte Chauvet” bezoeken. Een gezellig marktje met streekproducten ontbreekt ook niet in deze heerlijke week van inspanning en ontspanning.

 

Zes dagen prachtig wandelen rondom L’Xpérience

Elke dag een totaal andere wandelervaring beleven. Zo loop je de hele dag door de kastanjevelden of zo loop je boven de bergkam en heb je de hele dag schitterende vergezichten. Bij helder weer kun je de “Mont Ventoux” aanraken.

Of heb je meer zin in de “Sentier des lauzes” waar je mooie en inspirerende kunstwerken tegenkomt? Of een wandeling langs de rivier de Beaume naar het gelijknamige dorpje?

Afgewisseld met een leerzaam en leuk bezoek aan een imker waar we in tenue de bijenhuishouding gaan bekijken en de overheerlijke honing proeven én een bezoek aan een miniatuur Ardèche én een uitstapje naar Jaujac waar we rondom een vulkaankrater lopen en alles leren over de gesteenten in de Ardèche, de wijze waarop de oude huizen “en pierre” gemaakt werden en met welke gereedschappen, wordt deze week een heerlijke ontspannen wandelvakantie.

 

DATA VOOR DE WANDEL WEKEN:

12 april – 19 april Tour du tanargue

19 april – 26 april zes dagen prachtig wandelen rondom L’Xpérience

17 mei – 24 mei Tour du tanargue

7 juni – 14 juni zes dagen prachtig wandelen rondom L’Xpérience

 

Meer info? www.l-xperience.com