W
Wijntours op Puech Blanc

Speciale wijn week tour in Gaillac vanuit Puech Blanc voor groepen van 6 tot 8 personen

Welkom in het wijngebied van Gaillac! Mijn naam is Andrea en ik woon sinds 2001 samen met mijn familie op voormalig domein “Puech Blanc”, gelegen tussen Albi en Toulouse. Puech Blanc is een schitterende 250 jaar oude wijnboerderij gebouwd met locale witte stenen en omgeven met wijngaarden. Ik organiseer een geweldige wijn tour waarbij u als gast wordt ondergebracht op Puech Blanc.

Ik ben Nederlandse en spreek vloeiend Engels en Frans. Tevens heb ik jarenlange ervaring in de hotelbranche in zowel Frankrijk als Engeland. Tijdens deze wijnweek zal ik u rondleiden en u kunnen adviseren op velerlei gebied.

Wat kan deze wijn tour omvatten ?

  • Het verblijf op onze heerlijke accommodatie “Puech Blanc” met iedere ochtend een Frans “boeren” ontbijt met vers fruit, zelfgemaakte jam en verse croissants.
  • Heerlijke picknick/lunch op een wijndomein of op PuechBlanc met verschillende salades, quiches, dessert en koffie/thee en natuurlijk wijn.
  • Bezoek aan de verschillende wijndomeinen, variërend van een klein domein, een bio domein tot een wijncoöperatie.
  • Een wandeling door Albi met bezoek aan het beroemde museum van Toulouse-Lautrec en de Cathedraal St Cecile.
  • Bezoek aan het schitterende “bastide”dorp Cordes-sur-Ciel
  • Een 2 uur durende wijncursus “Apprenez à déguster le vin”. Hoe moet ik nu wijn proeven?
  • Een mooie wandeling in de wijngaarden met schitterende vergezichten.
  • De vrijdagochtend markt in Gaillac met zijn vele locale produkten is zeker een bezoek waard!
  • En natuurlijk niet te vergeten een luie dag of middag om te genieten bij het zwembad.

Dit zijn slechts suggesties, ook kan ik u vanaf Toulouse vliegveld ophalen en rondrijden zodat u gerust wijn kunt proeven.

Bij de wijnweek is inbegrepen:

– Accommodatie in een van onze heerlijke gites.
– Ontbijt/ lunch en eventueel diner
– Bezoek en vervoer naar de wijndomeinen en naar Cordes, Albi en Gaillac
– De cursus ” hoe proef ik wijn”
– Eventuele transfer luchthaven Toulouse
U kunt mij mailen voor een prijsopgave en natuurlijk overige informatie.

Indien u een passie heeft voor wijn, graag een goede wijn drinkt en uw kennis wilt verbreden, dan is deze wijnweek echt iets voor u!

De wijndomeinen die we bezoeken behoren tot de beste in Gaillac, hier neemt de eigenaar u mee naar de cave om te proeven en geeft uitleg. In de Gaillac streek bevinden zich velen jonge, enthousiaste wijnmakers die alle tijd nemen voor u.

De wijnen uit Gaillac hebben een heel eigen smaak, ze worden van de zeer authentieke, regionaal vooorkomende, typische druivensoorten waaronder de “Braucol” en “Duras”. De verschillende combinaties van deze inheemse druiven geven soepele wijnen met een vaak verrassende smaak. Deze wijnen zijn zeer fruitig en worden meestal koel gedronken.

Het is bijzonder om iets anders te proeven dan de op grote schaal geproduceerde wijnen. van populaire druivensoorten. Ervaar tijdens onze tour de authentieke wijnen van de “terroir” van Gaillac.

Gaillac is bij uitstek geschikt voor het maken van een wijntour! Geniet van de mooie dorpjes, de aroma’s, de verschillende smaken van Zuid-West Frankrijk en verrijk uw wijnkennis. Ontdek in de plaatselijke wijndorpjes de locale keuken met zijn specialiteiten. Ontdek het zelf!

Ik hoop u binnenkort op Puech Blanc te kunnen verwelkomen!