Onze bijna tweehonderd jaar oude Maison de Maître ligt midden in het dorpje Dommartin-le-Saint-Père in de vallei van de Blaise. Een rustige landelijke bosrijke omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. 

Onze kamers beschikken ieder over hun eigen sanitair op de kamer bestaande uit douche, toilet en wastafel.

Op de wat koudere dagen brand er een heerlijk haardvuur in de gezamenlijke salon en in de zomer is het heerlijk genieten in onze grote ommuurde achtertuin met binnenplaats, ligweide en boomgaard.

Naast het ontbijt bieden wij ook table d'hôtes aan.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • WiFi
 • Nederlands contactpersoon
 • Op doorreis naar het zuiden
 • Eigen sanitair
 • Lunchen mogelijk
 • Table d'hotes
 • Zwembad
 • Bij een zwemmeer

Wij, John en Marja, willen jullie van harte welkom heten in de Haute-Marne in onze Chambres d’Hôtes “Les Hirondelles”.

Kom tot rust en geniet van onze mooie omgeving. Of je nu houd van wandelen of fietsen, de champagnevelden van de Côte des Bar of andere interessante plekken met de auto wilt bezoeken, er is genoeg te doen in de nabije omgeving.

Maar natuurlijk is ook helemaal niets doen en gewoon genieten van ons huis en onze tuin een optie.

En er zijn nog meer bewoners bij Les Hirondelles! De twee konijnen Fleur en Teigetje zijn in de zomer in de tuin te bewonderen, onze kippen doen hun uiterste best om iedere dag verse eitjes te produceren en de naamgevers van onze chambres d’hôtes – de zwaluwen – tonen hun kunsten in de voortuin!

Beschikbare kamers

max. 2 personen

Kamer 1

 • Eigen toilet
 • Badkamer met douche
 • Tweepersoonsbed

Het Louis XIV bed is 1,40 x 2,00 meter. Zowel de kamer als de badkamer zijn voorzien van een inbouwkast …

max. 2 personen

Kamer 3

 • Eigen toilet
 • Badkamer met douche
 • Kinderbed mogelijk
 • Zithoek

Kamer 3 ligt op de eerste verdieping aan de zonnige voorzijde van het huis. Het bed is een luxe boxspringcombinatie …

max. 2 personen

Kamer 4

 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet
 • Badkamer met douche
 • Kastruimte
 • Kinderbed mogelijk
 • Zithoek

Kamer 4 is op de eerste verdieping aan de zonnige voorzijde van het huis. Het bed is een luxe boxspringcombinatie …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 532 km

Deze Chambres d'Hôtes is rustig gelegen in een landelijk gebied. In de directe omgeving is het heerlijk wandelen en fietsen en op korte rijafstand kunt u o.a. de heerlijke champagnes proberen van de champagnehuizen van de Côte des Bar.

LAC DU DER
U kunt ook het Lac du Der ontdekken dat ieder seizoen andere activiteiten biedt, van kraanvogels spotten in het najaar tot diverse watersporten in de zomer.

MIDDELEEUWSE STADJES
Maar ook middeleeuwse stadjes zoals Troyes met zijn vakwerkhuizen en Chaumont liggen niet ver van onze Chambres d'Hôtes.

TE VOET:
Er zijn in de omgeving diverse leuke tochten uitgezet, variërend van 5 tot 90 kilometer. In onze Chambres d'Hôtes liggen diverse beschrijvingen van deze wandelingen voor u klaar.

OP DE FIETS:
Veel van bovengenoemde wandelingen zijn ook geschikt voor de mountainbike. Daarnaast zijn diverse oude spoorwegen opgepakt en vervangen door fietspaden waardoor een lang lint van fietsroutes is ontstaan helemaal tot aan het Lac du Der.

Joinville - CHATEAU DU GRAND JARDIN
Dit 16e-eeuwse kasteel wordt beschouwd als een van de mooiste bouwwerken uit de Franse renaissance. De tuin van het kasteel is een van de drie renaissancetuinen die Frankrijk telt.

VOLTAIRE
Het kasteel Cirey-sur-Blaise ligt in het dal van de Blaise en dankt zijn reputatie aan de schrijver en filosoof Voltaire, die er van 1734 tot 1749 verbleef.
Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in de Louis-XIII-stijl. Het kleine theater werd door Voltaire aan het kasteel toegevoegd, evenals de kunstige versiering van de buitendeur.

CHARLES DE GAULLE
Colombey-les-Deux-Eglises staat geheel in het teken van de generaal Charles de Gaulle sinds hij zich er met zijn gezin vestigde. Het stadje ontleent een zekere plechtigheid aan het gedenkteken in de vorm van een met roze graniet bekleed Lotharings kruis en de woning van deze staatsman, schrijver en politicus, die Frankrijk door de moeilijke naoorlogse jaren heeft getrokken, ’La Boisserie’. Beide monumenten zijn te bezoeken.

OVER MENSHEID EN IJZER
Het openluchtmuseum Metallurgic Park gaat over de vakkennis uit de staalindustrie in het noorden van de Haute-Marne en het zuiden van de Franse Maasstreek, getoond op de vier themaplaatsen van het park. De belangrijkste van de vier ligt bij Dommartin-le-Franc: een oude hoogoven met een klank- en lichtspel over 25 eeuwen metaalnijverheid. In de kolenhal wordt de geschiedenis van de kunstgieterij uit de Haute-Marne en de uitmuntende industriële vakkennis via een interactief, gevarieerd parcours uitgelegd.

SOMMEVOIRE
Een schilderachtig dorp, twee kerken, een belangrijke plaats in de kunst- en siergieterij, veel beeldhouwwerken, en ‘Le Paradise’. Meer dan duizend gipsmodellen van Antoine Durenne – geregistreerd in het Musée d’Orsay.

SAINT-DIZIER
Saint-Dizier ligt op de rand van de Champagnestreek, tegen Lorraine aan. De stad heeft een rijke geschiedenis die grotendeels aan het licht kwam door uitzonderlijke opgravingen.
Saint-Dizier dankt zijn roem vooral aan het ijzer en het kunstgieten. Beelden in art-nouveaustijl van Hector Guimard, maar ook eigentijdse kunstwerken uit de gieterijen van de Haute-Marne, sieren de straten en de parken van de stad.

LANGRES
Langres ziet er van buitenaf uit als een trotse burcht die de grens tussen de Champagnestreek en Bourgogne bewaakt: een skyline die uit oude stadsmuren, indrukwekkende torens en talloze klokkentorens bestaat. Sommige straten in de oude stad verbergen originele passages, door de plaatselijke bevolking ‘hellebaardiersstegen’ genoemd.
U kunt deze overdekte steegjes en de geheimen van deze oude stad ontdekken in een stadsrondleiding. De omloop op de stadsmuren van 3,5 kilometer is door de eeuwen heen bewaard gebleven. Vanaf deze muren is het uitzicht geweldig.

CHAUMONT
Het ontdekken van Chaumont is een verhaal apart: wandelen onder het viaduct, struinen door de binnenstad langs de typische huizen met kleine torentjes, kerstsfeer opdoen in het Kerststallenmuseum, het verleden opsnuiven in de vestingtoren de Donjon, om te eindigen met een culturele duik in de Silo’s, waar boek en affiche uitgebreid aan het woord komen in het Internationale Festival van Grafische Kunsten, dat in juni en juli gehouden wordt.

MONTIER-EN-DER
Het hele jaar door zijn er evenementen te beleven in Montier: jazzfestival in maart, de Marathon du Der in juni, een paardenshow in de zomer, paardenraces tussen juni en augustus, het Internationale Dieren- en Natuurfotofestival in november, en het hele jaar door concerten. De nationale stoeterij van Montier-en-Der heeft een hoge historische en monumentale waarde. In 1808 besloot Napoleon I op de plek van het voormalige klooster een hengstenstal te bouwen. De stoeterij organiseert evenementen en bevordert het toerisme via paardenshows.

SPOORFIETS
De ‘cyclo-rail’ wordt beoefend op een stuk oude spoorweg van 14 km tussen Andelot en Bologne op een speciale spoorfiets. De tocht begint op het station van de gemeente Chantraines, bij Andelot, aan een meander van de rivier de Rognon.

Lees meer

Lees minder