Ontsnappen aan de druk van het dagelijkse bestaan en in een gemoedelijk ritme het leven eens van een aangenamere kant bekijken, dat is in Bourgondië perfect mogelijk!

De boeren zijn hier trots op hun vermaarde Charolais-runderen en de druiven op hun wijnstokken.

Heerlijk eten en drinken is gegarandeerd in een regio die qua ‘cuisine’ klassiek èn experimenteel heet, een streek die een ‘gouden helling’ herbergt, de wieg van gerenommeerde wijnen…

In onze tuin staan speeltuigen voor de kinderen. U kan hiervan vrij gebruik maken. Wij rekenen er wel op dat de ouders een oogje in het zeil houden.

In het restaurant serveren wij een een mengeling van Belgische gerechten en streekprodukten. U kan hier zowel genieten van een lekkere frit met stoofvlees, als van de heerlijk malse entrecôte van het Charollais-rund waarvoor de streek hier zo bekend staat. En in de winter staat er hutsepot en mosselen met frit op het menu! 

Tevens boeken van wandelroutes ter beschikking. Hier in het dorp, voor onze deur vertrekken er al vijf!

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • Eigen sanitair
 • Kindvriendelijk
 • Nederlands contactpersoon
 • Op doorreis naar het zuiden
 • Table d'hotes
 • WiFi

Zeer idyllisch plekje.

Le Moulin du Gué wordt gerund door de Belgische eigenaren Eddy & Greet Melis-Caeyers: “Jonge levenslustige veertigers.”

Wat maakt Le Moulin du Gué uniek?
Gezelligheid, gemoedelijkheid en rust. “Om het fijne contact met onze gasten.”

Overweegt u om een hapje mee te eten in Le Moulin du Gué?
De specialiteiten van de kok zijn: Belgische keuken met streekproducten.

Dineren kunt u al vanaf € 14 per persoon.

U kunt door Eddy & Greet Melis-Caeyers worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 2 personen

La Campagne

 • Badkamer met douche
 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet

Gelegen aan de voorkant van het huis. Het eerste wat u ’s ochtends ziet als u de luikjes opent, zijn …

max. 4 personen

La Cascade

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Kastruimte
 • Stapelbed
 • Tweepersoonsbed

De naam van de kamer verwijst naar de waterval in de tuin. Gelegen op de eerste verdieping. Dit is een …

max. 2 personen

La Vignoble

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Tweepersoonsbed

Deze kamer is gelegen aan de voorkant van het gebouw en kijkt uit over de tuin van onze buurman aan …

max. 2 personen

Les Roches

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Kastruimte
 • Tweepersoonsbed

Dit is een kamer gelegen aan de achterkant, die uitkijkt over de tuin en de rivier. Hier staat een tweepersoonsbed …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 780 km

Zeer rustig gelegen Restaurant-Chambres d'hotes in het midden van het Franse platteland. Veel fiets en wandelpaden aanwezig, op 10 km van een Middeleeuws stadje met thermaalse baden.

Uw mountainbike spoort de paden op van het Morvan-natuurpark, uw verlangen naar een vaarvakantie wordt in Bourgondië sfeervol op kanalen en rivieren beantwoord en uw culturele uitjes worden hoogtepunten in de abdijen, kastelen en musea met hun vele kunstschatten waar Bourgondië zo trots op kan zijn.

Er zijn hier onnoemlijk veel bossen en paden om heerlijke wandelingen te maken. Het uitzicht is achter elke bocht weer opnieuw adembenemend! In elk seizoen weer anders, maar altijd even prachtig. In de lente is alles frisgroen met gele bloemen en spierwitte kalfjes die voor de eerste keer de neus buiten steken. In de zomer zorgen de frissere avonden voor koelte om goed te kunnen slapen en overdag kan u heerlijk genieten aan het water in onze tuin. De herfst biedt prachtige kleurenpaletten, en in de winter krijgen we af en toe een mooi sneeuwtapijtje. De winters zijn hier korter en zachter. Tot eind November kunnen we nog genieten van heerlijke temperaturen overdag, en vanaf Maart zijn er al terug die mooie voorjaarsdagen!

In Bourgondië kunt u in één van de allereerste kloosters uw rondgang maken: in de 12e eeuwse abdij van Fontenay (in 1981 door UNESCO geclassificeerd). Nog steeds in een groene vallei weggedoken, want hoge torens zoals bijvoorbeeld bij de kathedraal van Sens, waren taboe.

Hofstad Dijon
Het Musée des Beaux Arts is een schatkamer zoals u er in Frankrijk weinig tegenkomt.
Het praalgraf van Phillips de Stoute en de Mozesput van de Chartreuse tonen de expressiviteit die Claus Sluters realistische werk kenmerken.
De Place de la Libération is een open, halve cirkel, een ‘aura’ voor de zetel van het Bourgondische parlement, het Palais des Etats de Bourgogne. De overkant van het plein drukt tegen een maaswerk van middeleeuwse straatjes.
Gastronomisch Dijon begint heel eenvoudig bij het beroemde potje mosterd en geeft eethuis na eethuis blijk van bijzondere gerechten.

Gloedvol Beaune
Het spel van licht en schaduw geeft in wijnstad Beaune vooral het gekleurde pannendak van het Hotel-Dieu een flonkerende gloed.
Kanselier Rolin zorgde er voor dat het als armenziekenhuis wel heel rijk ingericht pand de beschikking kreeg over wijngaarden, die nu als bijzonder door het leven gaan.
In het gebouw streek de Doornikse schilder Rogier van der Weyden een ontroerend Laatste Oordeel uit de verf.
Beaune verbergt z’n ware gezicht achter kelderdeuren, waar de grote namen uitkristalliseren tot wijn die na de test van oog, neus en tong zoveel nuances geeft, dat samengevat met “gloedvol” kan worden volstaan.

Bourbon-Lancy
Gelegen langs de boorden van de Loire, op de grens van de 3 departementen Saône-et-Loire, Nièvre en Allier. Vooral gekend om zijn thermaalse baden, maar ook veel natuur, cultuur en niet te vergeten: lekker eten en drinken!
Er zijn grotere supermarkten, alle nutsvoorzieningen zijn voorhanden (bakker, beenhouwer, fietsenwinkel, garage voor zowel auto als motor.....)
Er is een groot meer, speeltuin, skateramp enz. Er zijn restaurants, cafés, casino, cinema, pretpark, musea... vermaak voor jong en oud en in de zomermaanden is er elke dag wel iets te beleven!

Lees meer

Lees minder

Arrangementen, workshops en bijzonderheden