Een B&B in La Saône-et-Loire, met de heuvels en wijngaarden

Ontdek een prachtig gebied met heuvels, wijngaarden en verschillende leuke plaatsjes vanuit een B&B in La Saône-et-Loire. Dit mooie departement ligt in de regio La Bourgogne-Franché-Comté. Er is een prachtige omgeving en er zijn mooie plaatsjes als Mâcon en Autun. Het departement wordt omringd door de rivieren de Saône en de Loire, en daar komt de naam van dit gebied dan ook vandaan. Verder zijn er ook nog een groot aantal historische bouwwerken, zoals kastelen, kerken en kapelletjes.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Saône-et-Loire?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  La Saône-et-Loire als vakantiebestemming

  La Saône-et-Loire heeft verschillende mooie plaatsjes. Zo is er Mâcon, een stad die met zijn ontstaan in derde eeuw al een lange geschiedenis kent. Typische kenmerken van de stad zijn de kleurrijke vakwerkhuizen, pittoreske pleinen en de rivier de Saône die langs het plaatsje heen stroomt. Zowel langs het water als in het centrum zijn er prachtige dingen om te zien en te ontdekken.
  Ook Autun is een mooie stad. Hier staat bijvoorbeeld de Cathédrale Saint-Lazare, een indrukwekkende kathedraal die gebouwd is in de twaalfde eeuw. De stad was er al in de tijd van de Romeinen en dat maakt het net zoals Mâcon een stad met een lange en rijke geschiedenis. Behalve de eerdergenoemde kathedraal zijn er ook nog verschillende andere interessante bezienswaardigheden om te ontdekken. Verder ligt vlakbij Autun het schitterende natuurgebied Parc Naturel Régional du Morvan. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes aangelegd waarover je dit natuurgebied goed kunt ontdekken en bewonderen.
  Een ander mooi plaatsje in dit departement is Chalon-sur-Laône. Deze stad ligt net zoals Mâcon aan de rivier de Saône. Het staat geklasseerd als een Ville d’Art et d’Histoire, wat betekent dat het een rijke geschiedenis evenals interessante culturele bezienswaardigheden heeft.

  Historie en wijngaarden van La Saône-et-Loire
  Door het departement heen zijn nog meer prachtige historische bouwwerken te vinden. Zo zijn er onder andere Abbaye de Cluny, wat ooit de belangrijkste abdij van Europa was, Château de Cormatin, een prachtig kasteel omringd door vestinggrachten, en de Basilique du Sacré-Cœur, een indrukwekkende twaalfde-eeuwse basiliek in Paray-le-Monial.
  Om de verdere omgeving van het departement te ontdekken kun je er ook nog voor kiezen om langs de wijngaarden te fietsen, de bijzondere grotten van Azé of de Roche de Solutré, een rots gelegen tussen wijngaarden, te ontdekken.

  Vind op onze site jouw B&B in La Saône-et-Loire en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland