P
Prachtige routes langs de lavendelvelden

De bloeitijd van lavendel

Vanaf half juni staat de lavendel in Frankrijk weer in bloei. Meestal duurt de bloeitijd van lavendel tot eind augustus, maar het verschilt een beetje per streek vanaf én tot wanneer lavendel bloeit.

Een overzichtje per streek:

  • Vanaf Verdon tot aan de Haute Provence – Midden juni tot midden juli
  • Tussen Luberon en Lure – Begin juli tot midden augustus
  • Vanaf de Drôme Provençale tot aan de Haut-Vaucluse – Midden juni tot eind juli
  • Vanaf Vercors tot aan Diois – Midden juli tot eind augustus
  • Préalpes Provencales – Midden juli tot eind augustus
  • Tussen de Ventoux, Lure en de Luberon – Begin juli tot eind augustus

Route langs de lavendelvelden

Lavendel bloeit niet alleen in de Provence. In de regio Rhone-Alpes en de Languedoc-Roussillon zijn er ook vele lavendelvelden te vinden. De landschappen in deze regio’s zijn heel afwisselend, maar zodra je in de buurt komt van de bloeiende lavendel wil je toch niets liever dan een bosje meenemen voor thuis?

Er zijn vele lavendelboeren te vinden die het erg leuk vinden om mensen te ontvangen. Veel boeren laten je met alle plezier zijn hoe lavendel verwerkt wordt, in de hoop natuurlijk dat je uiteindelijk ook een bosje lavendel of een geur-achtig-lavendel-product meeneemt.

Stel je eigen lavendelroute samen

Je kunt er ook voor kiezen om je eigen route langs de velden samen te stellen. Neem een kijkje bij onderstaande prachtige chambres d’hotes en gites in de buurt van de lavendelvelden. In de Vaucluse, in de Drôme, in de Alpes de Haute Provence? Komt de geur van lavendel je ook direct tegemoet?

 

 

 


 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

Bekijk Chambres d'Hôtes