Een B&B in Le Vaucluse, met historische steden als Avignon en Gordes

Ontdek het hart van de Provence met prachtige natuur en leuke historische plaatsjes vanuit een B&B in Le Vaucluse. Dit is een departement dat in het hart van de Provence ligt. Er zijn leuke plaatsjes, zoals Avignon, Orange en Gordes. Ook de natuur heeft hier veel moois te bieden. Zo is er de Mont Ventoux, wat de hoogste berg van de Provence is, een indrukwekkend okerlandschap bij Rousillon en het Parc Naturel Régional du Luberon, een mooi natuurpark met een afwisselend landschap.

  Gîtes in de Vaucluse

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Vaucluse?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Le Vaucluse als vakantiebestemming

  In Le Vaucluse is in de verschillende dorpen en steden interessante historie en cultuur om te ontdekken. Een bekende stad is Avignon. Je vindt hier meerdere indrukwekkende bezienswaardigheden. Zo is er de Point Saint-Bénézet, een middeleeuwse brug die halverwege het water stopt. Dit komt doordat hij door de jaren heen vervallen is. Ook het Palais des Papes is prachtig om te bezoeken. Dit was vroeger het paleis waar de pauzen in Avignon woonden.
  Een stadje met een wat hogere ligging is Gordes. Het is gebouwd op een heuvel en is benoemd tot één van de plus beaux villages de France. Het is dus één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. In het plaatsje vind je veel pittoreske straatjes, mooie huizen en gezellige pleintjes.
  Andere leuke plaatsjes in Le Vaucluse zijn Orange met de bouwwerken uit de Romeinse tijd, het okergekleurde Rousillon en Ménerbes met de mooie middeleeuwse straatjes.
  En wanneer je mooi historisch bouwwerk gelegen bij lavendelvelden wilt bezichtigen, is het een aanrader om naar Abbaye de Sénanque te gaan, een eeuwenoude abdij.

  Luberon, Mont Ventoux en Le Sentier des Ocres
  Er zijn ook een aantal prachtige plekjes in de natuur van Le Vaucluse. Zo is er Parc Naturel Régional du Luberon, een natuurpark wat onder andere bestaat uit het bergmassief van Luberon, de Monts de Vaucluse en het dal van Calavon. De natuur is er mooi afwisselend prachtige rotsen en verre uitzichten in de hogere gebieden en wijngaarden, lavendelvelden en bossen in de lagere gebieden.
  In Le Vaucluse ligt een berg, die de hoogste van de Provence is, namelijk de Mont Ventoux. Het is een leuke berg om te beklimmen en het uitzicht vanaf de top is erg mooi.
  Bij het okerkleurige dorp Rousillon ligt Le Sentier des Ocres, de oude okergroeven van het plaatsje. In de omgeving van het dorp vind je een indrukwekkend okerlandschap.

  Vind op onze site jouw B&B in Le Vaucluse en ontdek het allemaal.

  Doe inspiratie op voor uw reis naar Vaucluse

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland