Een B&B in La Meuse, met belangrijke bezienswaardigheden uit de Eerste Wereldoorlog

Ontdek belangrijke bezienswaardigheden uit de Eerste Wereldoorlog en meer interessante plekken vanuit een B&B in La Meuse. Dit is een departement in Grand Est waar veel te doen en te zien is. Er zijn verschillende interessante dingen om te bezoeken die gerelateerd zijn aan de Eerste Wereldoorlog. Een van de belangrijkste slagen van die oorlog is namelijk bij de plaats Verdun gevoerd en die stad ligt in La Meuse. Verder zijn er nog verschillende andere interessante plaatsjes en ook mooie natuurgebieden in dit departement te vinden.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Meuse?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  La Meuse als vakantiebestemming

  Het bekendst staat La Meuse wel om alles wat hier tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. Bij de stad Verdun heeft een van de bloedigste slagen, maar tegelijk ook een van de belangrijkste, plaatsgevonden. Vandaag de dag heeft de stad een belangrijke rol bij het herdenken van de Eerste Wereldoorlog. Je vindt er Le monument à la Victoire midden in de stad en de Citadelle Souterraine de Verdun. Bij de citadel leer je meer over het dagelijkse leven van de Franse soldaten. En vergeet de forten Fort Vaux en Fort Douamont niet. Ook heeft de stad nog interessante bezienswaardigheden, die niet met de oorlog te maken hebben. Zo is er de Abbaye Saint-Paul de Verdun, een twaalfde-eeuwse benedictenabdij, en Cathédrale Notre-Dame de Verdun, een kathedraal die al meer dan duizend jaar oud is.

  De natuur van La Meuse ontdekken
  La Meuse heeft verschillende mooie natuurgebieden. Een daarvan is Parc Naturel Régional de Lorraine. In dit natuurpark liggen prachtige heuvels, meertjes, uitgestrekte velden, bomen en meer mooie natuur. Het is een gebied waar je goed kunt fietsen en wandelen.
  Ook de Argonne is een schitterend stukje natuur in La Meuse. Je vindt er uitgestrekte bossen en meer prachtige ongerepte natuur.

  Leuke plaatsjes in La Meuse
  Er zijn verschillende leuke plaatsjes in La Meuse. Er is de hoofdstad van het departement, Bar-le-Duc, dat aan de oever van twee rivieren ligt. In het oude centrum zijn verschillende mooie gebouwen uit de middeleeuwen en de renaissance te vinden.
  Het historische stadje Romagne-sous-Montfaucon heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de Eerste Wereldoorlog. Hier in de buurt begonnen de eerste gevechten van deze oorlog in 1914. In 1918 is het plaatsje weer teruggewonnen door de Amerikaanse soldaten. Vandaag de dag vind je er de grootste Amerikaanse begraafplaats in Europa.

  Vind op onze site jouw B&B in La Meuse en ontdek het allemaal

  Doe inspiratie op voor uw reis naar Meuse

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland