Een B&B in Le Finistère, een schiereiland met prachtige natuur

Ontdek interessante historische plekken en prachtige natuur vanuit een B&B in Le Finistère. In het verre westelijke uiteinde van Bretagne ligt het schiereiland Le Finistère. Hier vind je onder andere de oudste stad van de regio: Quimper. Ook vind je in dit departement het prachtige Parc Naturel Régional d’Armorique, een prachtig natuurpark. Verder zijn er nog een heel aantal andere mooie stranden, plaatsjes en plekken.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Finistere?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek Le Finistère vanuit een bed & breakfast

  In Le Finistère valt van alles wat te ontdekken. Je kunt de historie opzoeken door bijvoorbeeld de vesting Château du Taureau te bezoeken. Dit ligt aan de kust bij Baie de Morlaix. Het is door de jaren heen gebruikt geweest als gevangenis, vesting en vakantiehuis. De Baie de Morlaix heeft trouwens meer te bieden dan alleen de vesting en is het daarom ook zeker waard om verder te ontdekken naast een bezoek aan de vesting.
  Ook in de verschillende plaatsen is nog diverse historie terug te vinden: Locronan met zijn prachtige kerk en de gezellige en culturele hoofdstad Quimper. Ook Brest met de meerdere havens die er te vinden zijn, waaronder zelfs een militaire haven, is een mooie plaats om te bezoeken.

  De natuur van Le Finistère
  En het schiereiland heeft een aardig lange kustlijn, waar onder andere prachtige witte zandstranden en veel rotsen te vinden zijn. Voor een mooi uitzichtpunt aan de kust is Pointe du Raz – Cap Sizun de plek om te bezoeken. Bij deze plek aan het water vind je een indrukwekkende kaap. De natuur in dit gebied is een prachtig plekje om te zien en met de hoogte en het uitzicht op de zee dan ook een ideaal uitzichtpunt.
  Ook vind je in dit departement een groot natuurpark: Parc Naturel Régional d’Armorique. Het is een groot gebied natuurpark met prachtige kliffen, heide, bossen en heuvels.

  Vind op onze site jouw B&B in Le Finistère en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland