Een B&B in La Corrèze, met historische plaatsen als Collegnes-la-Rouge en Uzerche

Ontdek interessante historische plaatsjes, zoals Collegnes-la-Rouge en Tulle, evenals prachtige natuur vanuit een B&B in La Corrèze. Dit departement, wat vernoemd is naar de gelijknamige rivier ligt in de regio Nouvelle-Aquitaine. Er is schitterende natuur zoals Parc Naturel Régional de Millevaches, een natuurpark met bergen, bossen, meren en rivieren. Ook zijn er verschillende interessante historische plaatsjes in het departement. Voor het ontdekken van meer historie is het bezichtigen van de ruïne Tours de Merle aan te raden.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Corrèze?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek La Corrèze vanuit een bed & breakfast 

  Grotten met muurschilderingen laten zien dat dit departement een geschiedenis heeft die ver terug de tijd in gaat. Ook vind je er oude watermolens, Romeinse bruggen en kastelen. Een van de bekendste historische bezienswaardigheden in het departement is Tours de Merle. Dit was ooit een versterkt kasteel, wat gebouwd is in de dertiende eeuw. Door de jaren heen is het in verval geraakt, maar de ruïnes zijn nog steeds indrukwekkend om te zien. Doordat het bouwwerk hoog op een rots in een groene omgeving staat is de locatie van het kasteel extra mooi.

  Leuke plaatsjes in La Corrèze
  Collognes-la-Rouge is een middeleeuws dorpje dat zo mooi is dat het zelfs bekend staat als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Er staan veel woningen gemaakt van prachtige rode zandstenen. Het plaatsje staat nog vol met historische gebouwen, waaronder de Église Saint-Pierre met een prachtige klokkentoren evenals kunstwerken. Het middeleeuwse dorpje Turenne is daarnaast ook zeker een bezoekje waard.
  Een ander indrukwekkend dorp in het departement is Uzerche. Het ligt boven op een rots aan de rivier de Vézère. De stad heeft een geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse tijd en er staan nog veel mooie gebouwen uit de middeleeuwen.
  Tulle is een van de mooiste steden en de hoofdstad van La Corrèze. Ook deze stad heeft een rijke en interessante geschiedenis. Vooral het oude gedeelte van de stad rondom Cathédrale Notre-Dame de Tulle, een kathedraal gebouwd in de veertiende eeuw, is mooi om te bezichtigen.

  Parc Naturel Régional Millevaches
  Voor het ontdekken van de natuur moet je in Parc Naturel Régional Millevaches zijn. Dit natuurpark heeft een prachtig gevarieerd landschap met bossen, bergen, rivieren en meer. Je kunt hier heerlijk tot rust komen door er een stuk te gaan wandelen, fietsen of te genieten aan de waterkant van een van de meren die je er vindt.

  Vind op onze site jouw B&B in La Corrèze en ontdek het allemaal.

  Doe inspiratie op voor uw reis naar Corrèze

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland