Een B&B in L’Aude, met het Château de Peyrepertuse

Ontdek indrukwekkende historische bouwwerken, zoals het Château de Peyrepertuse en prachtige natuurgebieden vanuit een B&B in L’Aude. Dit is een departement in het zuiden van de regio L’Occitanie. Het is een departement met een rijke historie. Hier heeft vooral de kruistocht van Katharen een grote rol in gespeeld.

Ontdek in L’Aude interessante historie bij gebouwen als Château de Peyrepertuse en Abbaye de Fontfroide of de grootste vestingstad van Europa, Carcassonne. In het departement zijn ook prachtige plekjes in de natuur om te verkennen, zoals Parc naturel régional de la Narbonnaise en Méditerranée of de zandstranden bij de Middellandse Zee.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Aude?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek L’Aude vanuit een bed & breakfast

  In L’Aude vind je nog steeds veel mooie historie terug en dan vooral uit de tijd van de Katharen. Eén van de bekendste overblijfselen uit die tijd is de vestingstad Carcassonne. Deze burcht heeft zelfs een plekje op de werelderfgoedlijst. Het is in de negentiende eeuw gerestaureerd wat het nog eens extra mooi maakt.
  Er zijn daarnaast nog veel meer andere mooie historische bouwwerken, zoals de Abbaye de Fontfroide, een elfde-eeuwse abdij die wordt gezien als één van de best bewaarde abdijen van Europa, en het Château de Peyrepertuse, de ruïnes van een elfde-eeuws kasteel die op de top van een zevenhonderd meter hoge berg liggen. Vanaf deze berg heb je ook een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en de Pyreneeën.
  L’Aude heeft ook prachtige plaatsjes om te bezoeken. Een aantal van de meest indrukwekkende zijn de stad Narbonne, wat de eerste Romeinse nederzetting van Frankrijk was en verschillende mooie historische bezienswaardigheden heeft, en het vissersdorpje Gruissan met zijn uitgestrekte stranden bij de Middellandse Zee en het Parc Naturel Régional de la Narbonnaise en Méditerranée.

  Natuurpark en grotten
  L’Aude heeft verschillende mooie natuurgebieden die je wandelend en fietsend goed kunt verkennen. Zo is er Parc Naturel Régional de la Narbonnaise en Méditerranée in het oosten van het departement. Dit is een natuurpark met een gevarieerd landschap: van zandstranden EN lagunes bij de Middellandse zee tot de struikgewassen en wijngaarden van Corbières en het rotsachtige massief van La Clape.
  Verder is er het Canal du Midi, een schitterend kanaal dat loopt van de stad Toulouse naar de Middellandse zee. Ook zijn er verschillende indrukwekkende grotten om te bezoeken zoals Gouffre de Cabrespine en Grotte de Limousis.

  Vind op onze site jouw B&B in L’Aude en ontdek het allemaal.

  Doe inspiratie op voor uw reis naar Aude

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland