Een B&B in Les Ardennes, met de prachtige natuur van de Ardennen

Ontdek de schitterende natuur die de Ardennen te bieden heeft evenals verschillende historische steden vanuit een B&B in Les Ardennes. Dit departement in Grand Est heeft prachtige uitgestrekte bossen en kronkelende rivieren. Er zijn een groot aantal mooie wandelroutes om te verkennen. Ook is er in dit departement in het plaatsje Sedan het Château de Sedan te vinden. Verder is het vestingstadje Rocroi, met prachtige vestingwerken van de bekende Franse fortenbouwer Vauban, ook zeker een bezoek waard.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Ardennes?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Les Ardennes als vakantiebestemming

  Naast de prachtige natuur van het Ardennen massief, stromen door dit departement ook de rivieren de Maas en Aisne. Er is in Les Ardennes een gevarieerd landschap te vinden. In zowel het noorden als zuiden zijn er veel bossen, maar waar er in het noorden meer heuvels zijn, is het vlakker in het zuiden.

  Een van de mooie plekken in de natuur van Les Ardennes is Méandres de la Meuse à Monthermé. Op een van de heuvels in de omgeving van deze plaats zie je hoe een prachtige meander van de Meuse (Maas) om Monthermé heen ligt. Het heeft de vorm van een U. Met de beboste heuvels op de achtergrond zorgt het voor een prachtig plaatje.

  Mooie plaatsjes in Les Ardennes
  De hoofdstad van Les Ardennes is Charleville-Mézières. Het is een dubbelstad met het oudere Mézières en het jongere Charleville. De plaats heeft een interessante geschiedenis: er zijn vestingwerken te vinden, het hoofdkwartier van het Duitse leger in de Eerste Wereldoorlog was hier en Keizer Willem II kwam vaak in Charleville.
  Andere mooie plaatsjes in dit departement zijn Revin, een stad gelegen aan de Maas met mooie vakwerkhuizen, en Sedan, waar je de grootste burcht van Europa vindt.

  Marktjes en de heuvels van Thiérarche
  Ook kun je in Les Ardennes een kijkje nemen op een van de gezellige streek- en plattelandsmarkten, waar authentieke producten worden verkocht. Of bezoek de versterkte kerken in het heuvellandschap van Thiérache. In dit gebied zijn wel meer dan zestig van dit soort kerken te vinden, zoals die van Burelles, Prisces en Archon. Ze zijn zeker interessant om met eigen ogen te zien.

  Vind op onze site jouw B&B in Les Ardennes en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland