Een B&B in L’Allier, met historische plaatsjes als Vichy en Montluçon

Ontdek leuke historische plaatsjes en mooie plekken in de natuur, waaronder een groot indrukwekkend eikenbos, vanuit een B&B in L’Allier. Dit is een departement in de regio L’Auvergne-Rhône-Alpes. Er is veel prachtige natuur te vinden, waaronder één van de mooiste hoge eikenbossen van Europa, evenals interessant cultureel erfgoed. Dat erfgoed bestaat uit romaanse kerken, burchten, steden en musea. Verschillende mooie plaatsjes in het departement zijn Vichy, Moulins en Montluçon.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Allier?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek L’Allier vanuit een bed & breakfast

  In L’Allier is veel interessant cultureel erfgoed te vinden. Zo is er het mooie historische bouwwerk Le Prieuré de Souvigny, een prachtige priorij die gebouwd is in de tiende eeuw. Vroeger was het een belangrijk pelgrimsoord. Helaas is tijdens de Franse Revolutie een groot deel van de priorij verwoest, maar de kerk staat er nog steeds.
  Ook in de verschillende plaatsjes van het departement is interessante historie te vinden. Zo is er het stadje Vichy, wat vooral bekend is als kuuroord, maar daarnaast staan er in de plaats ook een aantal mooie kerken.
  In Moulins vind je veel sporen van de afgelopen eeuwen terug met de middeleeuwse vakwerkhuizen die er nog staan en de prachtige kerk de Notre-Dame-de-l’Annonciation.
  Een ander mooi middeleeuws stadje is Montluçon. Het heeft een pittoresk centrum een prachtig oud kasteel: Château des ducs de Bourbon à Montluçon.

  De natuur van L’Allier
  Er zijn in L’Allier verschillende plekjes in de natuur die leuk zijn om te verkennen. Zo is er de Gorges de Chouvigny, een kloof waar ook een dertiende-eeuwse burcht te vinden is. Door een route langs de kloof te volgen met de auto of fiets kun je de mooie omgeving van de kloof goed ontdekken. Vanaf de burcht heb je een prachtig uitzicht over de kloven. Ook kun je de kloven vanaf het water ontdekken met een kano of kajak.
  In het schitterende middelgebergtegebied La Montagne Bourbonnaise is er een prachtige omgeving om te zien. Je vindt er veel bossen en heuvelachtige weides. Wanneer je dit gebied verkent kun je onderweg ook nog andere mooie culturele en natuurlijke bezienswaardigheden tegenkomen.
  Verder is L’Allier ook een departement waar je één van de mooiste hoge eikenbossen van Europa vindt, namelijk Fôret de Tronçais. Je vindt er naast de bomen groene weides en meren, waar soms ook nog wilde dieren te spotten zijn.

  Vind op onze site jouw B&B in L’Allier en ontdek het allemaal.

   

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland