Workshop fotografie Vogezen

Creatief

F
Fotoreis Vogezen

Heb je net een dure camera gekocht en kom je niet verder dan steeds maar weer foto’s maken in de automatische stand? Wil je je verder verdiepen? Je vaardigheden vergroten? Op zoek gaan naar een eigen stijl?

Cursus in de Vogezen

Dan is deze complete cursus fotografie helemaal voor jou! We gaan naar de Franse Vogezen. Want fotograferen leer je natuurlijk vooral in de praktijk …

Theorie en praktijk

Marcel van Berkel van Fotoschool Den Haag neemt je mee in een prachtige verkenningstocht door de fotografie. Een mix van theorie en praktijk zorgt ervoor dat je straks alle vaardigheden bezit om de beginners-status te ontstijgen.

Wat leer je?

Marcel gaat met jou de uitdaging aan om (bijna) nooit meer de automatische stand van je camera te gebruiken. Je leert de samenwerking begrijpen tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde zodat je bijvoorbeeld eindelijk die mooie foto’s kan maken met zo’n onscherpe achtergrond. Maar ook leer je welke instelling je moet gebruiken als er niet zoveel licht is. En meer. Werkelijk alles komt voorbij.

De camera begrijpen

Je leert je camera te begrijpen aan de hand van de volgende onderwerpen die op een heldere manier worden uitgelegd:

 • De verschillende functies van jouw camera
 • Diafragma
 • Sluitertijd
 • ISO
 • Het instellen van de juiste belichting
 • Compositie en perspectief
 • Belichtingscompensatie
 • Focusfields
 • JPG / RAW
 • Histogram lezen
 • Witbalans

Tools in handen

Na de cursus heb je echt alle tools in handen om goed te fotograferen. Je ontvangt bovendien uitgebreide informatie in de vorm van filmpjes, hand-outs en documenten die je terug in Nederland nog een keer kan nazien.

De cursusdagen

’s Ochtends is er theorie, en ’s middags gaan we op stap. Aan de hand van uitdagende opdrachten gaan we aan de slag. We bezoeken allerlei interessante fotospots.

Na het diner staat er nog een spannende avondworkshop op het programma …

Het programma is een uitgebreide mix van theorie en praktijk. Lekker veel oefenen, foto’s bespreken, en vooral ook genieten van de prachtige natuur.

Fotograferen, genieten, beleven, leren en ervaren.

Beginners en gevorderden

Of je nu beginner of gevorderd bent, de Vogezen biedt zoveel moois dat iedere fotograaf aan zijn of haar trekken komt. De echt beginnende fotografen krijgen bovendien extra persoonlijke ondersteuning om je camera beter te leren kennen. Voor de iets gevorderde fotografen is er uitdaging genoeg om beter te gaan fotograferen.

Evaluatie

De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers. Zodoende is er genoeg tijd voor individuele aandacht. De fotobespreking aan het eind van de dag is dé manier om beter te fotograferen. Je levert per dag een aantal foto’s in die vervolgens plenair worden besproken. Daar leer je pas van! Je ontvangt bovendien diverse tips en trucs om je foto’s in Lightroom en PS te verbeteren.

Soort camera

Welke camera je hebt maakt niet uit, maar een camera waarmee je de sluitertijd en diafragma handmatig kan aanpassen is wel een pré. Heb je geen camera? Het is zelfs mogelijk kosteloos een spiegelreflex of systeemcamera te gebruiken gedurende de cursus.

Waar verblijf je?

Je verblijft in Grandrupt-de-Bains in de Vogezen, 580 km van Utrecht. Een dorpje van 85 inwoners op het Franse platteland. Daar staat de authentieke boerderij ‘Entre les Sources’ (Tussen de bronnen) van gastheer en gastvrouw Michel en Miranda. En die gaan je op hun mooie plek lekker in de watten leggen, met heerlijke maaltijden, een goed bed en enorme gastvrijheid.

Wanneer?

 • 11 t/m 15 april 2024 (basiscursus)
 • 12 t/m 16 september 2024

Op donderdag kom je aan, op maandag vertrek je weer.

Het is uiteraard mogelijk om je verblijf te verlengen. Wie weet knoop je er nog een paar dagen aan vast. Een bezoek aan Nancy of Metz is bijvoorbeeld beslist de moeite waard. Kies je voor verlenging, dan is dit in overleg met de eigenaren van Entre les Sources.

Voor wie?

Voor fotografen die:

 • een nieuwe hobby willen starten of alles uit hun hobby willen halen
 • een flinke basis willen leggen om goed te fotograferen
 • nooit meer de automatische stand willen gebruiken
 • willen weten hoe je je vaardigheden kan vergroten op het gebied van fotografie
 • willen ervaren hoe fijn het is als je je alleen maar hoeft te focussen op fotografie. De rest wordt geregeld.

Wat kost het?

De fotoreis kost € 649 p.p. op basis van een éénpersoonskamer. Kies je voor een tweepersoonskamer (met twee personen op 1 kamer dus), dan betaal je € 50 p.p. minder. Het verblijf is inclusief verblijf, bedlinnen, schoonmaakkosten, de fotocursus, excursies, materialen, maaltijden en entreegelden.

Het is ook mogelijk om met je partner in te schrijven. Er is als niet-fotograaf ook voldoende te beleven in de buurt. Doe je als partner niet mee met de fotocursus, dan betaal je tijdens de duur van de fotocursus alleen het verblijf, te weten € 375 (logies en maaltijden).

Een ding is zeker, je komt thuis met geweldige foto’s en een hele mooie ervaring. En last but not least … Je hebt een flinke basis gelegd om voortaan goed te fotograferen. Niet voor niets dat 40% van alle deelnemers terugkomt!

Meer weten?

Klik dan hier en stuur Miranda en Michel bij de eigenaargegevens een berichtje.