Chambres d’hôtes in een 19e eeuwse boerderij in de Vogezen, midden tussen de akkers en de heuvels.

Gezelligheid, gastvrijheid en lekker eten, dat is wat Michel en Miranda je hier willen bieden.

En de geweldig mooie natuur natuurlijk. Die begint al bij de voordeur. Glooiende heuvels, stille bossen, kleine meertjes en waterbronnen. Je zit hier ‘Tussen de Bronnen’, ofwel ‘Entre les Sources’.

Je vindt hier kleinschaligheid en rust, en dat past bij de mooie rustieke omgeving van de boerderij. De vijf comfortabele gastenkamers (met extra lange bedden …) zijn dan ook voor gasten vanaf 12 jaar. Echt een plek om te ontspannen. Te wandelen. Te fietsen. We hebben veel wandel- en fietsroutes!

Je motor en je fiets kan je veilig binnen stallen, we hebben fietsgereedschap, je kan je fietsaccu opladen en je mountainbike zelfs schoonspuiten …

En dan de table d’hôtes. Dat is bij ons een heerlijk huisgemaakt driegangen diner met zoveel mogelijk groente en fruit uit onze eigen biologische moestuin. Aangevuld met producten uit de streek.

Even aanleggen als je op doorreis bent naar Zuid-Frankrijk of Italië kan hier ook heel goed. Even van de snelweg, om uitgerust, opgeladen en met een vakantiegevoel je weg weer te vervolgen.

En er zijn trouwens ook zes kampeerplekken, en zelfs een compleet ingerichte caravan op een ruim opgezette plek.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • Extra lange bedden
 • Honden welkom in overleg
 • Kampeerplaatsen
 • Nederlands contactpersoon
 • Op doorreis naar het zuiden
 • Table d'hotes

Beschikbare kamers

max. 3 personen

Chambre Bleue

 • Badkamer met douche
 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet
 • Tweepersoonsbed

Plek voor drie personen. Extra lang tweepersoonsbed van 2.10. Eigen sanitair met douche en toilet. Waterkoker, mini koelkast. Eerste verdieping. …

max. 2 personen

Chambre Fleur

Op de tweede verdieping van de boerderij. Knusse kamer, eigen sanitair met douche en toilet.

max. 3 personen

Chambre Verte

 • Badkamer met douche
 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet
 • Tweepersoonsbed

Plaats voor drie personen. Voorzien van een tweepersoonsbed (extra lang: 2.10) en een eenpersoonsbed. Eigen sanitair met douche en toilet. …

max. 4 personen

Familiekamer

 • Badkamer met douche
 • Eenpersoonsbedden

Tweede verdieping. Twee aparte kamers, beide met twee eenpersoonsbedden. Komen uit op een gang met eigen sanitair met douche en …

max. 2 personen

Chambre Taupe

 • Badkamer met douche
 • Eigen toilet
 • Tweepersoonsbed

Eerste verdieping. Extra lange bedden van 2.10. Eigen sanitair met douche en toilet, prachtig uitzicht op de heuvels. Voorzien van …

max. 2 personen

Reservekamer

Bedoeld voor groepjes met meer dan twee, drie of vier personen. Geen eigen sanitair en daarom alleen te boeken in …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 579 km

WANDELEN
We hebben 31 gemarkeerde wandelroutes beschikbaar die zijn uitgezet door Club Vosgien, een wandelvereniging van vele vrijwilligers. Zij zetten zich in voor het markeren en onderhouden van meer dan 20.000 km aan wandelroutes, zowel prachtige korte als lange wandelingen.

FIETSEN
Het is prachtig om te fietsen in de Vogezen! Gasten komen vaak speciaal hiervoor bij ons logeren. Ze vergelijken dit gebied vaak met Zuid-Limburg, de Ardennen en de Eifel. Er is volop keuze want zowel het toerismebureau van de Vogezen als wijzelf hebben fietsroutes uitgezet.

Vanuit het departement de Vogezen heeft de afdeling toerisme 73 km aan fietsroutes uitgezet op oude wegen langs het Canal de l’Est. Dit kanaal is een zijtak die de Moezel met de Saône verbindt. De fietspaden en routes land Canal de l’Est zijn vlakker. Fijn voor iedereen die liever niet teveel de heuvels bedwingt.

Onze boerderij ligt ook aan de prachtige fietsroute La Voie Bleue. Deze route langs het water is 700 km lang, loopt van Luxemburg tot Lyon, en passeert Bains-les-Bains.

AUTOROUTES
Ook met de auto kan je prachtige routes volgen om de Lage en de Hoge Vogezen te ontdekken. Je komt langs allerlei Franse dorpjes. We hebben een aantal routes voor je.

PLOMBIÈRES-LES-BAINS
Plombières-les-Bains is niet alleen bekend vanwege het prachtige kuuroord in oude Romeinse stijl. Het is een prachtige plek voor een dagje ontspannen of voor verschillende behandeling van aandoeningen van het spijsverteringskanaal, gewrichtspijn, de ziekte van Crohn en fibromyalgie. Vanwege het kuuroord ligt Plombières-les-Bains ook aan de Route Thermale.

Ook voor wie liever niet naar het kuuroord gaat, heeft Plombières-les-Bains veel te bieden. Het stadje heeft vele balkons met mooie terrastuinen, vol verschillende bloemen, groentes en fruit. Vanaf de terrassen heb je prachtig uitzicht over Plombières-les-Bains en de heuvels van de Vogezen.

NANCY
Nancy heeft een paar belangrijke musea: museum Lorraine, museum Beaux Art, museum L’école en daarnaast heeft het de prachtige pleinen Place Stanislas, Place de la Carrière en Place d’Alliance. Place Stanislas is sinds 1983 zelfs werelderfgoed.

Het is een heerlijke stad om door de straten te dwalen. Op een terrasje neer te ploffen voor koffie met een croissant of een goed glas wijn. Er zijn ook leuke winkels voor wie liever een dagje gaat winkelen.

LANGRES
Langres ligt is een historische vestingstad strategisch gelegen op een heuveltop. Rondom de stad ligt 3,5 km aan verdedigingswallen, torens en poorten. Binnen de stadsmuren vind je huizen uit de Renaissancetijd, vele gezellige straatjes en restaurants. Er is een wandelroute ‘ Circuits des Hallebardiers’ van circa 1,5 uur over de verdedigingswallen.

ZWEMMEN
Op 8 km afstand van de boerderij is een prachtig bosmeertje. Echt een oase van rust middenin het bos. De temperatuur van het meertje is in de zomer heel lekker. Rondom het meer zijn ook wandelpaden, waardoor je een plons in het water goed kan combineren met een mooie wandeling door het bos.

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

Riet Steine

Leuke chambres d’hôtes met leuke eigenaren. Mooie schone kamer, alleen met warm weer ook erg warm op de kamer.
Heerlijk gegeten, was restaurant waardig!

juli 2024

8