voedselbos permacultuur workshop

Natuur

C
Cursus voedselbos en permacultuur

Wil jij iets leren over voedselbossen en permacultuur? Ga dan een week lang deze praktische workshop in Frankrijk volgen, en dat op een prachtige plek!

Een heerlijke gelegenheid om je te verbinden met gelijkgestemden en iets te leren over de natuur.

Het ontwerp en de praktijk

Je leert er door te doen en je ontwikkelt je kennis en vaardigheden in het ontwerpen, aanleggen en beheren van voedselbossen.

Tijdens deze actieve vakantie op een permacultuur boerderij in Frankrijk ontwerp je samen met gelijkgestemden een voedselbos en voer je praktische opdrachten uit, zoals het planten van bomen en het beheren van water. Er is ruimte om te werken aan je design en voor persoonlijke gesprekken over jouw stukje land en hoe deze te ontwikkelen. Er zijn ook workshops op het gebied van fermentatie en het inmaken van voedsel.

Al deze ervaring kun je direct toepassen in je eigen omgeving. Geniet van de ontspanning, van de verbinding met de natuur en de mededeelnemers, en laad je lekker op tijdens deze unieke workshop.

Team van experts

Er doen verschillende deskundigen mee aan deze workshop. De Voedselboss Martijn Aalbrecht, voedselbos-beheerster Marente Lokin, inmaak-expert Olga Kroes, en de landeigenaren Sandra en Santi staan voor je klaar om je op verschillende terreinen kneepjes van het vak te leren.

Je verblijf

Je verblijft op de permacultuur-boerderij Simply Canvas Farm in Frankrijk en je slaapt in grote safaritenten of een huis. Een fantastische plek! Het land van Sandra en Santi wordt ingericht volgens de permacultuurprincipes. Je treft een grote diversiteit aan demonstratieprojecten op het gebied van watermanagement, voedselbos en permacultuurtechnieken.

Wanneer?

Van 25 tot 30 mei.

Wat kost het?

Vanaf €895

Meer weten?

Kijk op https://simplycanvasfarm.com/nl/workshops/praktische-voedselboscursus/ of klik hier en stuur Sandra en Santi een bericht bij de eigenaargegevens.