S
Surfen en Ti Tulipe

Ik ben al jaren een fanatiek surfer en mijn passie is de oceaan.
Samen met gezonde voeding en een gebalanceerd trainingsprogramma ben ik gezonder en fitter geworden zodat ik hopelijk nog lang van de oceaan mag genieten.

Waar en voor wie:
Titulipe ligt heel centraal in de Finistère. Dat wil zeggen dat je van hieruit heel Bretagne kan bereiden met de auto.
Op een kwartiertje rijden liggen de bekendste surfplekken van de Noord-Finistère. Met verschillende stranden en riffen en golven voor zowel de beginnende als gevorderde surfer. Voor zowel longboarders, shortboarders en bodyboarders.
De bekendste plekken hier zijn het strand van le Dossen en het rif van Moquiriec. Daarnaast zijn er voor de echt gevorderde surfer een aantal riffen waar je onder mijn begeleiding prima terecht kan.

Wanneer heb je golven?
Alle swells met een westelijke en Noord Westelijke richting brengen de verschillende surfplekken hier tot leven. De ideale periode is van september tot en met april. De Atlantische oceaan stuurt dan met grote regelmaat golven deze kant op die met een dominante zuid tot zuid westen wind arriveren. De wind is in dit deel van Frankrijk samen met het getij een belangrijke factor. De plekken bij Titulipe in de buurt werken het beste met zuid en zuid westen wind.Als de golven te hoog worden of de wind is ongunstig zijn er genoeg plekken te vinden die zelfs met grote stormen prima te surfen zijn en ook niet al te ver weg.
Ook in de zomer zijn er vaak verrassend goede omstandigheden en is surfen met de familie vaak heel goed mogelijk.

Surflessen:
Ik heb al ruim 25 jaar surfervaring en onderwijservaring met daarnaast een diploma zwemtrainer en veiligheid. Er is de mogelijkheid om surflessen te nemen hier bij Titulipe in Bretagne. Privelessen of met een groepje.Surfen is voor iedereen dus iedereen die het leuk lijkt kan meedoen. Materiaal is aanwezig. In de winter wel handig om zelf voor surfschoentjes te zorgen. Prijzen op aanvraag.

Surfcoaching:
Kan je al surfen maar wil je ervaring opdoen in krachtige golven op riffen. Dan is de finistere noord de meest geschikte plaats. De golven zijn krachtig en breken op granieten riffen wat voor iedereen die hier voor het eerst komt wennen is. Ik kan je begeleiden en je begeleiden op je surftrip hier in Bretagne. Tevens kunnen wij foto en videomateriaal maken en doe ik aan coaching in het water.

Surflessen/ verblijf/ massage / coaching /voeding / fitness:
Vanaf dit jaar is het mogelijk om een geheel verzorgde week te boeken die we helemaal samenstellen zoals jij dat wilt. De liefde voor de zee en het surfen staat centraal. Daarnaast is er niet fijners om de vermoeide spieren een heerlijke massage te gunnen na het surfen.
Daarnaast is surfen helend en een prima basis voor coaching. Samen met de prachtige natuur en gezonde voeding een prima startpunt om aan jezelf te werken of jezelf de rust en ruimte te geven die je nodig hebt.
Wil je af gaan vallen maar je weet niet hoe te beginnen. Wij bieden je de mogelijkheid om in een week een begin te maken met fitness/ surfen en voeding.Ik ben ervaringsdeskundige en kan je daarom de perfecte opstart en motivatie geven die je nodig hebt. Kortom een programma op maat met aandacht voor jezelf. Prijzen zijn afhankelijk van wat je wilt en dus op aanvraag.
Periode : September tot mei. Maximaal vier personen.
We streven ernaar om zaken betaalbaar te houden voor iedereen want een fit en gezond leven samen met de oceaan en de prachtige natuur zou er voor iedereen moeten zijn.