F
Fietsvakanties in de Franse Alpen

Chalet Solneige is een prima uitvalsbasis voor fietsvakanties en fietstochten over de beroemde Alpen cols als de Galibier, Glandon, Croix de Fer, Lautaret. Maar ook de legendarische beklimming naar de Alpe d’Huez met z’n 21 bochten is voor elke fietser de ultieme uitdaging.

suggesties voor fietstouren

Alpe d’Huez starting in Bourg d’Oisans and back via Col de Sarenne: http://ridewithgps.com/trips/2915058

Col de la Croix de Fer: http://ridewithgps.com/trips/2914992

Valley of the Veneon; La Berarde: http://ridewithgps.com/trips/2914995

U kunt mountainbiken over een van de vele uitgezette parcours. Of doet u mee aan de Megavalanche: voor de (semi-)professionals een zeer lange afdaling vanaf de Pic Blanc (3300 m) naar Allemont (700 m).

Fiets de Alpe d’Huez en win de Solneige troffee

De Alpe d’Huez is beroemd vanwege de aankomsten van de Tour de France en natuurlijk de 21 haarspeldbochten.

Elke zomer zijn er zeer veel wielrenners die voor hun plezier deze uitdaging aangaan. We hebben veel respect voor iedereen die de Alpe d’Huez beklimt; het is een zware beklimming die iedere renner tot het uiterste doet gaan. Natuurlijk geldt hier: het is altijd een overwinning, al was het maar op jezelf.

Tijdens onze eerste zomer in Solneige hebben we ook gemerkt dat er tussen de wielrijders die de Alpe d’Huez beklimmen altijd een beetje concurrentie bestaat: wie was de snelste? We hebben, om de competitie aan te wakkeren, de “Solneige-troffee” in het leven geroepen. We gaan op deze plaats bijhouden wie de snelste tijden hebben gereden.

Vanaf 2013 corrigeren we de tijden naar leeftijd. Fietsers tussen 18 en 30 jaar krijgen geen “leeftijdsbonus”. De fietsers die jonger zijn dan 18 of ouder dan 30 jaar krijgen per leeftijdsjaar 1% bonus op hun echte tijd.