W
Wandelen in de Bourgogne

De Bourgogne is een nog niet zo bekend wandelgebied in midden Frankrijk. Het wordt gekenmerkt door lieflijke heuvels, heel veel natuur en authentieke Franse dorpjes.

Centraal in Bourgondië ligt het nationale natuurpark “Morvan” met heel veel bossen, stroompjes, rivieren en meren.
Er omheen is veel weidegebied, veel groen met heggetjes, mooie solitaire bomen en heel veel landweggetjes. Het is een oud cultuurlandschap met sinds lange tijd bestaande trajecten. De”Voie Romaine”, de oude handelswegen uit de Romeinse tijd zijn hier nog terug te vinden.
Een ander gebied waar het geweldig wandelen is, is het beroemde wijngebied ten zuiden van Beaune. Wandelen door de wijngaarden op de zonovergoten oostelijke hellingen en na afloop natuurlijk een terrasje pakken.

We hebben een grote verscheidenheid aan routes klaarliggen. Volop variatie in lengte, zwaarte en omgeving. Van een blokje om na het eten tot flinke dagtochten. Een wandeling om een meer of een leuke stadswandeling. Lekker tegen de heuvel op of juist wat vlakker. Een uurtje even de benen strekken of een stevige ochtendwandeling. Een boswandeling of juist één met mooie uitzichten over de heuvels. Het is allemaal mogelijk.
Er zijn vele wandelingen bewegwijzerd. Daarnaast hebben we ze allemaal voor u op kaart gezet. Deze kaarten kunt u meenemen. Onlangs hebben we een aantal eigen wandelingen op kaart kunnen zetten, zodat er vanuit de Auberge nog meer mogelijkheden zijn.

We hebben een GPS aangeschaft en hebben nu ook routes als GPS-track beschikbaar. Dus hebt u zelf een GPS, dan kunnen we een route vanaf onze computer laden in uw GPS.
Daarnaast bieden we onze eigen GPS te huur aan. Vind u het leuk om eens uit te proberen of GPS-wandelen wat voor u is, dan is dit uw kans!

Wat doen wij voor u?
Wij bieden u een uitstekende basis voor uw wandelvakantie. Goede bedden voor een fijne nachtrust. Lekkere douche om na het wandelen weer fris te voorschijn te komen. U kunt bij ons elke dag genieten van een heerlijke maaltijd. We kunnen een lunchpakket voor u maken en uw thermosfles vullen met heet water of koffie.
We houden zelf erg van wandelen en kennen bijna alle wandelingen. Daardoor kunnen we u goed adviseren. Ook over leuke combinaties hebben we goede ideeën. Een kasteel bezichtigen en daarna een fijne wandeling. Een markt bezoeken en vervolgens een leuke stadswandeling. Door de wijngaarden wandelen en een wijnkelder bezoeken. De mogelijkheden zijn eindeloos..