F
Fietsen

Niet voor niets doet de Tour de France altijd de Ariège aan. Er is een dicht netwerk van goed onderhouden kleine rustige weggetjes. Veel klimmetjes worden beloond met een magnifiek uitzicht op de Pyreneeën.
In de bibliotheek van l’Oustal zijn volop fietskaarten aanwezig, waar u uiteraard gebruik van kunt maken.

Voor de fietser zijn er z’n 25 trajecten beschreven door La Fédération Française de Cyclotourisme, in zwaarte en duur variërend van makkelijk tot moeilijk. Glooiend in de directe omgeving van l’Oustal, meer naar het zuiden het wat steilere werk en nog iets verder zijn daar voor de liefhebbers de bekende cols van de Ariège zoals de Péguère, Pailhères , d’Agnes en plateau de Beille.

Onze ligging maakt dat veel “Tour de France cols” op een uurtje autorijden liggen. We weten dat voor veel wielrenners het beklimmen van de Tourmalet of col d’Aspin een heel speciale ervaring is. Met plezier brengen wij hen met de auto tot aan de voet van de col zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun rit.

Voor liefhebbers van VTT, mountainbike, heeft de Ariège ruim 400 km aan routes, waarvan een aantal exclusief voor mountainbikers. In de directe omgeving van l’Oustal is een 13-tal routes beschreven.

Jaarlijks wordt de l’Ariégeoise gereden, een ronde geklasseerd als “cyclоspоrtіvеs mоntаgnаrdеs” over verschillende afstanden. Voor 2018 is deze ronde gepland op zaterdag 30 juni.

‘La Ronde de l’Isard‘ is een internationale wielerwedstrijd voor jongeren onder de 23 jaar, bedoeld om de professionals van morgen te leren kennen.

Het spreekt voor zich dat het de fietser aan niets zal ontbreken, maar ook voor de fiets hebben we aandacht. Uiteraard “overnacht” de fiets binnen en er is een werkplaatsje waar klein onderhoud kan worden gedaan. Ook de elektrische fiets zal ’s morgens weer geheel opgeladen aan de volgende rit kunnen beginnen.