Natuurpark Haut Languedoc wandel fiets arrangement

Actief

F
Fiets- of wandelarrangement Natuurpark Haut-Languedoc

Voor wandelaars of (MTB) fietsers is het regionaal natuurpark Haut-Languedoc een prachtige bestemming. Ook de bergketen Montagne Noire is zeer de moeite waard.

Volop routes

Er zijn allerlei mooie wandel-, fiets- en mtb routes om volop te genieten van dit natuurschoon, en het landschap van Haut Languedoc is doorspekt met honderden kilometers routes. Veelal goed gemarkeerd en goed beschreven.

Het mooie van het gebied rondom Riols is, dat het gebied een grote variëteit kent. Glooiende wijngaarden, steile berghellingen, ruige bergpaden, vlakke wandelroutes door uitgestrekte bossen, meren routes, wandelpaden door de rivierenvallei, glooiende heuvelruggen.

Meerdere wandelroutes starten in het centrum van Riols en zijn meer dan de moeite waard om ontdekt te worden. Een uitdaging voor elk wandelniveau.

Geweldige uitvalsbasis

Als je dit gebied wil verkennen, dan is Chambres d’hôtes en gîtes La Cerisaie een heerlijke plek om te verblijven!

Het fraaie 19e eeuwse Maison de Maître in het dorpje Riols in de Hérault heeft mooie authentieke details, en er zijn fijne kamers en gîtes.

Het huis is omgeven door een ruime, lommerrijke tuin vol met bloeiende planten en struiken. Na een heerlijke wandeling is het goed toeven in de tuin of aan het zwembad van La Cerisaie.

En ook aan de table d’hôtes, want niet alleen ontvangen Stefan en Leon je met een hartverwarmende gastvrijheid, ze koken ook nog eens de sterren van de hemel!

Voie verte om de hoek

Ook de fietser komt goed aan zijn trekken. Achter het huis loopt de voie verte / Passa Païs, een oude spoorlijn die tot fietspad is getransformeerd. Deze loopt van Bédarieux to Mazamet (ieder zo’n 60 km) en La Cerisaie ligt op de helft.

Wil je er een indruk van, klik dan hier.

Het arrangement

Het (fiets)arrangement bestaat uit:

  • Welkomstdrankje bij aankomst op La Cerisaie
  • 3 nachten in een kamer, inclusief ontbijt
  • 2 dagen huur van twee mountainbikes. De derde dag kun je lekker chillen aan het zwembad, of de omgeving op een andere manier verkennen.
  • op 1 avond een driegangendiner inclusief koffie/thee
  • 2 lunchpakketjes voor de fiets-/wandeldagen

Wat kost het?

Fietsarrangement o.b.v. twee personen:

  • Kamer klassiek: € 395 (voor/naseizoen) of € 425 (hoofdseizoen)
  • Kamer superieur: € 430 (voor/naseizoen) of € 460 (hoofdseizoen)

Prijzen o.b.v. 2 personen.

De prijzen van het wandelarrangement (zonder fietshuur) liggen € 40 p.p. onder de hierboven genoemde prijzen.

Meer weten?

Klik hier en stuur Stefan en Leon bij de eigenaargegevens een bericht.