C
Canyoning in de Ardèche

Na een canyoning avontuur in de woeste rotsspleten, ervaart u een ongelooflijk gevoel van overwinning, van trots, van uitputting en van euforie.

De meeste mensen komen ervan terug en ploffen neer in de schaduw in een makkelijke stoel en genieten na onder het genot van een ijskoude verfrissing!

Canyoning is een tocht die u maakt in de Ardèche en waarbij u alle elementen van de natuur in haar grilligste vorm moet overwinnen. U springt door rotsspleten het water in, abseilen, klimmen, van rots naar rots, door grotten en gangen kruipen.

Deze spannende tocht doet u natuurlijk met een ervaren en gediplomeerd begeleider die u ook van alle materialen voorziet. U krijgt een soort surfpak aan en waterlaarzen, een helm en vele zekeringen om aan vast te kunnen haken om u te zekeren. Vooraf wordt gevraagd naar lengte, gewicht, schoenmaat en leeftijd.

Er zijn korte en lange tochten mogelijk. Voor de dagtocht wordt ook voor lunch gezorgd. De groepen zijn altijd klein en wanneer u zich opgeeft wordt ook gekeken naar de samenstelling van het gezin en de moeilijkheidsgraad. Zo kunnen kinderen ook mee!