Normandie wandelen b&b

Actief

C
Calvados en Manche: wandelen tot je erbij neervalt

Alle ruimte van de wereld

De woeste en verwaaide natuur van Normandië is indrukwekkend. Je hebt hier eindeloze stranden en rotsige kliffen aan de kust, heuvelachtig gebied en moerassen wat meer landinwaarts. En alle ruimte van de wereld. Genoeg ongerept natuurschoon waar je ook in het hoogseizoen weinig mensen tegenkomt.

Wandelen in Normandië kan écht overal. Bij chambres d’hôtes Le Vert Buisson loop je zo de poort uit en dan sla je gewoon linksaf of rechtsaf het landweggetje in. Wie logisch nadenkt en/of een beetje kan kaartlezen komt vanzelf weer thuis. Maar ook als je wat verder weg gaat, kan je alle kanten op.

Niet te warm

Ook best fijn: in de zomer is het niet zó warm dat het zweet je uitbreekt zodra je in beweging komt.

Voor iedereen een geschikte route

Kleine rondjes door vriendelijke dorpjes, lange dagtochten door ruige natuur en alles ertussenin.
Voorbeeldje? De GR223, het douanepad langs de kust van Calvados en Manche, begint in Honfleur en eindigt 660 kilometer verderop bij de Mont-Saint-Michel… Onderweg kom je allerlei moois en interessants tegen: de D-Day-landingsstranden, het prachtige vissersdorpje Barfleur, het verwaaide uiterste noordwestpuntje van Manche bij Cap de la Hague, de uitgestrekte duinen en zandstranden bij Barneville-Carteret… En bij laag water wadlopen – met een gids! – naar de Mont Saint-Michel.

En dan ben je dus nog niet eens in het binnenland geweest.

We zijn zelf wandelaars

Komt nog eens bij dat we er zelf al heel wat kilometers op hebben zitten en het gebied inmiddels goed kennen. We hebben wandelgidsjes en goede kaarten in huis . Even overleggen over de wandeling? Vinden we leuk! We wijzen je onze favoriete routes. En kunnen je – door schade en schande wijs geworden – vertellen welke gebieden je moet mijden na een natte periode…

Heerlijk bijkomen!

En na een hele dag aan de wandel is het heerlijk uitrusten bij Le Vert Buisson! Supercomfortabele kamers, lekker eten, een enorme veranda in de avondzon. Wat wil je nog meer? Een glaasje wijn en een kaasje misschien…

Zin in?

Weten hoe het eruit ziet bij Le Vert Buisson? Klik dan maar hier. Heb je een vraag, dan kan je Anne en Martijn bij de eigenaargegevens een bericht sturen.