Chambres d'Hôtes en GitesChambres d'Hôtes en Gites
Registreren Wachtwoord vergeten?

Accommodatie

Bel Any Chambres d' Hôtes

Hauts-de-France | Aisne | Any-Martin-Rieux

Uw gegevens & bevestigen


Accommodatiegegevens


Uw reservering

Omschrijving Prijs
Subtotaal accommodatie(s)
TotaalprijsPersoonsgegevens

Vragen en of opmerkingen


Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statementJe aanvraag is volledig vrijblijvend


Bel Any ligt in de streek Thiérache in het landschap van de Franse Ardennen. Op 300 km van Utrecht en toch helemaal in Frankrijk.

Bel Any staat voor een schitterend uitzicht, ruimte, stilte, goed eten, een heerlijk bed, stijlvolle kamers, uitgebreid ontbijt – en een eindeloze tuin met verschillende terrassen en picknick-plekken.

Als domaine beslaat Bel Any vijf hectare; een beekdal met een parktuin en weiden, ontsloten door een eigen wandelpad.

Any-Martin-Rieux ligt 10 km bezuiden de Belgische grens. Een prachtig heuvelland met uitgestrekte bossen van loofbomen. Overgaand in een afwisselend landschap van door heggen omzoomde weiden, beekjes, houtwallen, bloesems en akkers. Typerend zijn de vele kleine dorpen, gebouwd rond versterkte middeleeuwse kerken.

Het is goed slapen in Bel Any. De bedden zijn breed en lang, met uitstekende matrassen en dekbedden. De stilte is plattelands weldadig. Het enige licht ’s nachts komt van maan en sterren. De sterrennachten zijn fantastisch. Uniek in West-Europa door afwezigheid van lichtvervuiling. De rust is verkwikkend. Weinig autoverkeer, ideaal voor wandelaars.

Dieren die u bij ons in het wild aantreft zijn hazen, konijntjes, egels, hermelijnen, eekhoorns, fazanten en patrijzen. En heel veel soorten zang- en weidevogels. Voor verse eieren hebben we kippen.Faciliteiten

Computer

Eigen sanitair

Huisdieren welkom

Internet / WiFi

Kampeerplaatsen

Keuken beschikbaar

Kindvriendelijk

Lunchen mogelijk

Open haard

Table d'hotes

Terras of Tuin

Zwembad

  Recente beoordelingen (3 Beoordelingen)

     "Een goede plek om je zinnen te verzetten: heerlijke maaltijden, goede gesprekken gelardeerd met prikkelende stellingen, mooie landelijke omgeving, weinig te doen, dus je hoeft ook niks. Het dorpsleven trekt aan je voorbij aan de keukentafel."

     "Geen Hilton maar een plaats waar je ongedwongen op vakantie bent. Heel gastvrij, een gezellige tafel vol met mensen waar zowel s'ochtends als s'avonds heerlijk gegeten, gedronken en gepraat kon worden. Naast een goede keuken werden we ook voorzien van bruikbare informatie over de omgeving. Een echte aanrader!"

     "We waren op doorreis en hebben daardoor slechts 1 nacht in dit mooi, grote huis verbleven. Het huis ademt Frankrijk en ligt prachtig. Wij hadden een ruime kamer met goed sanitair in de nok van het huis. Uitstekende fiets- en wandelomgeving."

Accommodatie & Reserveren

Hier komt het boekingsformulier vanuit VCA

Arrangementen, workshops en bijzonderhedenSterren schieten

Voor astrofotografen, van oktober tot april, op dagen rond de nieuwe maan. Mail voor informatie. ...

Lees meer

Creatieve schildervakantie

Wil je een schildervakantie in Frankrijk, maar niet zo ver weg? Dan zijn de creatieve schildervakanties van Bleu et Vert in Bel Any, Franse Ardennen, een ideaal alternatief. Ze zijn van 12-25 augustus 2018. Docent: Ger ...

Lees meer

Zangweek van Frohmut Knie met wereldmuziek

12- 18 augustus De stem is de spiegel van de ziel (Alfred Wolfsohn). Met zingen spreken we niet alleen de stem aan, maar het hele lichaam. Klank geven biedt ruimte, zowel binnen jezelf als om je heen. Zingen is een creatieve, fy ...

Lees meer

Filosofie van het landschap

12 tot 15 oktober, door Eric Brinkmann. ...

Lees meer

Wandelen

De Thiérache is een wandelgebied bij uitstek. Het landschap glooit aangenaam, heftig klimmen is er niet bij waardoor ook langere tochten een plezier zijn. ...

Lees meer

Over de eigenaren van Bel Any

Bel Any wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Marlies & Aernoud Witteveen.

U kunt door Marlies & Aernoud Witteveen worden verwelkomd in de volgende talen:
- Nederlands
- Frans
- Engels
- DuitsAanbiedingen

4.8/5.0

Beoordelingen van gasten (4 Beoordelingen)

Nynke

18-07-19

Rust en schoonheid

4.67/5.0

Ben je op zoek naar rust en schoonheid, dan is dit de plek. De schoonheid van wat er is, van het landschap, en van het zo smaakvol ingerichte interieur. En over smaakvol gesproken: geniet ook van de kookkunsten van Marlies! Net als de omgeving en het interieur geen poespas, geen overdaad, maar puur, met zorg en liefde bereid en o zo smakelijk. Een liefdevolle plek waar je warm ontvangen wordt en waar je kan onthaasten. En waar ik een volgende keer prachtige wandelingen ga maken in een omgeving, die mooi is in al haar achteloze vanzelfsprekendheid. Het is er gewoon en je hoeft er alleen maar van te genieten, van het bos, van de weiden, van de dorpen en van de zon die dit alles beschijnt. En wat je er verder doet? Hele goede boeken lezen waar je al die tijd niet aan toegekomen bent.

Kees Harmens - Leen Nooyens

28-08-15

4.70/5.0

Geen Hilton maar een plaats waar je ongedwongen op vakantie bent. Heel gastvrij, een gezellige tafel vol met mensen waar zowel s'ochtends als s'avonds heerlijk gegeten, gedronken en gepraat kon worden. Naast een goede keuken werden we ook voorzien van bruikbare informatie over de omgeving. Een echte aanrader!

Peter Blansjaar

28-10-14

Het huis ademt Frankrijk en ligt prachtig.

4.70/5.0

We waren op doorreis en hebben daardoor slechts 1 nacht in dit mooi, grote huis verbleven. Het huis ademt Frankrijk en ligt prachtig. Wij hadden een ruime kamer met goed sanitair in de nok van het huis. Uitstekende fiets- en wandelomgeving.

Lisa Schildt

28-10-13

5.00/5.0

Een goede plek om je zinnen te verzetten: heerlijke maaltijden, goede gesprekken gelardeerd met prikkelende stellingen, mooie landelijke omgeving, weinig te doen, dus je hoeft ook niks. Het dorpsleven trekt aan je voorbij aan de keukentafel.

Any-Martin-Rieux is een klein dorp (520 inwoners) in het hart van de Thiérache, westelijke Ardennen. Een landschap van bos, heuvel en beek. Waaraan de door coulissen van hagen omzoomde weiden steeds verrassend afwisseling in kleur en diepte geven.

Ideaal om te wandelen. Om tochten langs stille weggetjes door het glooiend landschap te maken. Om de helderdonkere sterrennachten te ervaren.

De streek Thiérache ligt deels in het departement Aisne (02), deels in Ardennes (08) en voor een stuk in België (Hainaut). Om de VVV-folder te citeren: “De Ardenner Thiérache beslaat een groot, bosrijk natuurgebied, dat zich aan de noordkant van de rivier de Aisne uitstrekt tot Avesnes en Chimay waar de Oise ontspringt; aan de oostkant bevindt zich het plateau van Rocroi.

Het is een streek met een geheel eigen karakter. Het landschap bestaat uit bossen, riviertjes, zachtglooiende weilanden en akkers die door hagen zijn omzoomd.”

De Thiérache is tevreden met haar eigen charmes en biedt weinig bruisend vertier. U zult het zonder golfclub, zwemparadijs, disco, themapark, musea, bijzondere galeries en speciale boutiques moeten stellen. Dat kan langdurig plezierig zijn.
De attracties in de nabije omgeving van Any-Martin-Rieux zijn van bescheiden allure. Pittoresque.

Zoals de vrolijke brocantes; in lente en zomer zijn er elk weekeind een paar in de buurt. En er zijn de talrijke middeleeuwse kerken, klein maar indrukwekkend, doordat ze als forten dienden.

Van heel andere orde: de zwartblauwe nachten die de sterren ongekend helder laten uitkomen, onbeschadigd door licht- en luchtvervuiling.

Zwemmen, zomerse verkoeling? Vlakbij, in een meertje in het bos.

Goede restaurants? Niet dik gezaaid, maar ze zijn er wel.

De versterkte kerken vertellen de geschiedenis van de Thiérache. In de 16de eeuw, tijdens de godsdienstoorlogen en de oorlog met Spanje, werd de streek vaak gebrandschat door bendes soldaten. Omdat er geen vestingsteden en burchten waren voorzag de bevolking de oorspronkelijke, vaak nog Romaanse, kerkjes van donjons – zware, verdedigbare torens. Sommige kerken werden nieuw gebouwd als fort, zoals in Jeantes.
Uit 1555 dateert de vestingstad Rocroi. Geheel in de vorm van een ster gebouwd, met 5 bolwerken en een diepe gracht. Eind 17de eeuw maakte de beroemde bouwmeester Vauban de stad nog geduchter. Aan Rocroi is drie eeuwen lang niets veranderd.

De Familistère in Guise. Het sociale paleis dat de kachelfabrikant Jean Baptiste Godin tussen 1856 en 1883 voor zijn arbeiders bouwde. Een unieke architecturale getuigenis van utopische motieven.

De Benedictijnse abdij van Saint-Michel-en-Thiérache werd in 945 gesticht door Ierse monniken. Het klooster wordt gedomineerd door een buitengewone 17de-eeuwse kerkfaçade ontworpen door de Venetiaan Jean-Baptiste de Mornat, die het midden houdt tussen Italiaanse renaissance en geometrisch classicisme.
Elk jaar, sinds 1987, wordt in de abdijkerk van Saint-Michel het beroemde muziekfestival voor oude en barok muziek gehouden. Vooraanstaande musici uit verschillende landen komen hier bijeen om te musiceren en op informele wijze van gedachten te wisselen met het publiek.

Uw gemiddelde Beoordeling

Reserverings Nummer

Pin Code

Titel van uw beoordeling

Uw beoordeling

Wat voor Vakantie was dit?

  • Zakelijk
  • Koppels
  • Familie
  • Vrienden
  • Alleen