Chambres d'Hôtes en GitesChambres d'Hôtes en Gites
Registreren Wachtwoord vergeten?

Accommodatie

Les Hirondelles Chambres d' Hôtes

Grand Est | Haute-Marne | Dommartin-le-Saint-Père
<
>

Uw gegevens & bevestigen


AccommodatiegegevensEr zijn geen toeslagen voor deze accommodatie


PersoonsgegevensVragen en of opmerkingen
Uw reservering

Omschrijving Prijs
Subtotaal accommodatie(s)Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statementJe aanvraag is volledig vrijblijvend


Ons bijna tweehonderd jaar oude herenhuis ligt in het dorpje Dommartin.

Dommartin-le-Saint-Père is een typisch noord Frans dorp met ongeveer 280 inwoners, in de vallei van het riviertje de Blaise. Een rustige landelijke bosrijke omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

De naam “les Hirondelles” betekent “De zwaluwen” en verwijst naar de vele generaties zwaluwen die in schuren en bijgebouwen zijn geboren en opgegroeid. 

Achter het huis is een traditioneel ommuurde tuin van 100 m lengte, gedeeltelijk ingericht als boomgaard en moestuin-hoek. 

Er is ook een binnenplaats waar het goed toeven is. Hier staat ook een luxe tub, gebruiksklaar op 37 graden om heerlijk te relaxen.  

In de zomer wordt op het grasveld een opblaaszwembad gezet met een doorsnede van 5 meter.Faciliteiten

Bij een zwemmeer

Diner mogelijk op afspraak

Eigen sanitair

Handdoeken aanwezig

Hot tub

Huisdieren welkom

Inclusief beddengoed

Inclusief handdoeken

Internet / WiFi

Lunchen mogelijk

Lunchpakket mogelijk

Nederlands contactpersoon

Ontbijt inbegrepen

Op doorreis naar het zuiden

Open haard

Table d'hotes

  Recente beoordelingen (3 Beoordelingen)

     "Het is een sfeervolle, comfortabele accommodatie, je voelt je echt te gast."

     "John en Mary zijn zeer gastvrij en het eten is werkelijk fantastisch"

     "Warme ontvangst, een prima ontbijt en een prachtig huis met zeer diepe tuin. De gastheer en vrouw zijn heel vriendelijk, behulpzaam en niet onbelangrijk: ze kunnen heerlijk koken (diner is echt een aanrader! ). Voor onze dochter van 1, 5 was er een bedje en kinderstoel aanwezig en zelfs speelgoed. We hebben erg van ons verblijf genoten. Zeer aanbevolen!"

Accommodatie & Reserveren

Hier komt het boekingsformulier vanuit VCA

Arrangementen, workshops en bijzonderhedenTweedaagse workshop boetseren in klei of in was

Data Voor 2019 zijn nog geen datums gepland. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Minimale deelname 2 personen, maximaal 8 personen. Dag van aankomst i ...

Lees meer

Roofvissen rond Langres

Ontdek het roofvissen in de meren rond Langres: snoek, snoekbaars, rivierbaars, meerval… Uw instructeur beschikt over ’moderne middelen’ en geeft waardevolle tips met betrekking tot de diverse technieken: vliegvissen ...

Lees meer

De jacht in Haute-Marne

Met de 250.000 hectare bossen, die bijna de helft van het departement bedekken, wordt de Haute-Marne vaak beschouwd als een van de meest wildrijke gebieden van Frankrijk. Deze zeer groene streek is rijk aan everzwijnen, reeën, her ...

Lees meer

Over de eigenaren van Les Hirondelles

Maison de maitre van bijna 200 jaar oud. Aangepast aan de normen van deze tijd met behoud van karakter en typisch Franse sfeer.

Les Hirondelles wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Mary en John van Geffen: "Levensgenieters met een Bourgondische instelling."

Wat maakt Les Hirondelles uniek?
Landelijke omgeving dichtbij de champagnevelden.

Overweegt u om een hapje mee te eten in Les Hirondelles?
De specialiteiten van de kok zijn: Franse en Italiaanse keuken.

Dineren kunt u al vanaf € 19.50 per persoon.

Bij Les Hirondelles kan rekening gehouden worden met onderstaande dieetwensen:
- Vegetarische keuken
- Glutenallergie
- Notenallergie

U kunt door Mary en John van Geffen worden verwelkomd in de volgende talen:
- Nederlands
- Frans
- Engels
- DuitsAanbiedingen

4.9/5.0

Beoordelingen van gasten (3 Beoordelingen)

Marjan Haak

19-07-18

Gastvrije mensen en een sfeervol comfortabel huis

4.80/5.0

Het is een sfeervolle, comfortabele accommodatie, je voelt je echt te gast.

Inge en Ger

18-05-18

Wat een sfeer, wat een geweldige gastvrijheid.

4.80/5.0

John en Mary zijn zeer gastvrij en het eten is werkelijk fantastisch

De Jong

28-05-18

Een heerlijk verblijf in een prachtig huis!

5.00/5.0

Warme ontvangst, een prima ontbijt en een prachtig huis met zeer diepe tuin. De gastheer en vrouw zijn heel vriendelijk, behulpzaam en niet onbelangrijk: ze kunnen heerlijk koken (diner is echt een aanrader! ). Voor onze dochter van 1, 5 was er een bedje en kinderstoel aanwezig en zelfs speelgoed. We hebben erg van ons verblijf genoten. Zeer aanbevolen!

Deze Chambres d’Hôtes is gevestigd in een 188 jaar oud pand en is rustig gelegen in een landelijk gebied.

Het ligt dicht bij een golfbaan, in een bosrijke omgeving, in de buurt van een visvijver, tussen de heuvels, dichtbij een rivier, in de buurt van een meer.

Dichtbij de champagnevelden van de côtes de Bar waar de heerlijkste champagnes vandaan komen.

Dommartin-le-Saint-Père is een typisch noord Frans dorp met ongeveer 280 inwoners in een rustige landelijke bosrijke omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen, in de nabijheid van grote toeristische meren.

Nancy en Troyes zijn de dichtstbijzijnde grote steden die zich perfect voor een daguitstap lenen.

Met meer dan een hectare bos per inwoner is de Haute-Marne een paradijs voor natuurliefhebbers. Wandelen, paardrijden of fietsen door diepe bossen, langs kanalen of meren, in een natuur met een ongerepte flora en fauna.

Te voet: 
De PDIRR (een departementale organisatie die wandeltochten uitzet) heeft inmiddels 104 leuke tochten uitgezet, variërend van 5 tot 90 kilometer. De bewegwijzering is onderverdeeld in kleuren:- blauw voor 5 – 10 km – groen voor 11 – 17 km – geel voor 18 km en meer

Te paard:
De maneges van de Haute-Marne, midden in de natuur, heten u van harte welkom. Kleine en grote ruiters kunnen veilig paardrijden of leren paardrijden. Beleef uw hobby onder begeleiding van serieuze, sportieve instructeurs!

Op de fiets:
Tour Lac du Der: 38 kilometer fietspad. Het Lac du Der is het grootste aangelegde meer van Europa. Honderden kilometers aan kanalen met buitenranden en met zeer veel kleine wegen met nauwelijks verkeer, de Haute Marne heeft vele circuits van 30 tot 167 kilometer

Met de auto:
Verschillende themaroutes o.a.
-Champagne-route;
-Wasplaats-route;
-Abdijen-route

Mountainbike:
Ruim honderd uitgezette tochten en trails door bossen en langs meren. Mountainbike- of fietstochten door het hele departement

Het meer van “Der”:
Op het Lac du Der is plaats voor elke watersportliefhebber die ruimte nodig heeft: zeilers, surfers en waterskiërs

Spoorfiets:
De ‘cyclo-rail’ wordt beoefend op een stuk oude spoorweg van 14 km tussen Andelot en Bologne op een speciale spoorfiets. De tocht begint op het station van de gemeente Chantraines, bij Andelot, aan een meander van de rivier de Rognon.

Swin golf:
Een degelijk terrein met een eenvoudige uitrusting, slechts één club die alles kan, een soepele bal. Swin staat voor samen spelen, maakt niet uit welke leeftijd, welk technische niveau en welke lichamelijke conditie. U hebt het spel zo onder de knie. Een leuke en toch ‘sportieve’ sport.

Klimsport:
Het departement beschikt over 3 locaties met natuurlijke wanden waar sportief geklommen kan worden. Clubs organiseren klimexpedities. Indoor klimmen kan ook, maar dan natuurlijk op kunstmatige wanden.

Metallurgic Park, over Mensheid en IJzer.
Het openluchtmuseum gaat over de vakkennis uit de staalindustrie in het noorden van de Haute-Marne en het zuiden van de Franse Maasstreek, getoond op de vier themaplaatsen van het park. De belangrijkste van de vier ligt bij Dommartin-le-Franc: een oude hoogoven met een klank- en lichtspel over 25 eeuwen metaalnijverheid. In de kolenhal wordt de geschiedenis van de kunstgieterij uit de Haute-Marne en de uitmuntende industriële vakkennis via een interactief, gevarieerd parcours uitgelegd.

Sommevoire
Een schilderachtig dorp, twee kerken, een belangrijke plaats in de kunst- en siergieterij, veel beeldhouwwerken, en een eigen ‘Paradijs’.Meer dan duizend gipsmodellen van Antoine Durenne – geregistreerd in het Musée d’Orsay.

Joinville.
Laat u verrassen door de doolhof van smalle stegen in de oude stad en de middeleeuwse huizen tegen de heuvel van de voormalige middeleeuwse burcht, ooit de bakermat van de prinsen van Joinville.

Chateau du grand Jardin
Dit 16e-eeuwse kasteel wordt beschouwd als een  van de mooiste bouwwerken uit de Franse renaissance. De tuin van het kasteel is een van de drie renaissancetuinen die Frankrijk telt.
Het kasteel bestaat uit drie zalen op gelijke hoogte: een grote feestzaal, semi-privé woonvertrekken (slaapkamer, voorvertrek, kleedkamer) en de kleine kapel. De zolder wordt niet gebruikt en de kelder behoudt zijn oorspronkelijke functie van het huishouden (grote keuken).

Cirey-sur-Blaise.
Het kasteel ligt in het dal van de Blaise en dankt zijn reputatie aan de schrijver en filosoof Voltaire, die er van 1734 tot 1749 vertoefde.
Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in de Louis-XIII-stijl. Het kleine theater werd door Voltaire aan het kasteel toegevoegd, evenals de kunstige versiering van de buitendeur.

Saint-Dizier.
Saint-Dizier ligt op de rand van de Champagnestreek, tegen Lorraine aan. De stad heeft een rijke geschiedenis die grotendeels aan het licht kwam door uitzonderlijke opgravingen.
Saint-Dizier dankt zijn roem vooral aan het ijzer en het kunstgieten. Beelden in art-nouveaustijl van Hector Guimard, maar ook eigentijdse kunstwerken uit de gieterijen van de Haute-Marne, sieren de straten en de parken van de stad.

Langres.
Langres ziet er van buitenaf uit als een trotse burcht die de grens tussen de Champagnestreek en Bourgogne bewaakt: een skyline die uit oude stadsmuren, indrukwekkende torens en talloze klokkentorens bestaat. Sommige straten in de oude stad verbergen originele passages, door de plaatselijke bevolking ‘hellebaardiersstegen’ genoemd.
U kunt deze overdekte steegjes en de geheimen van deze oude stad ontdekken in een stadsrondleiding. De omloop op de stadsmuren van 3,5 kilometer is door de eeuwen heen bewaard gebleven. Vanaf deze muren is het uitzicht geweldig.

Chaumont.
Het ontdekken van Chaumont is een verhaal apart: wandelen onder het viaduct, struinen door de binnenstad langs de typische huizen met kleine torentjes, kerstsfeer opdoen in het Kerststallenmuseum, het verleden opsnuiven in de vestingtoren de Donjon, om te eindigen met een culturele duik in de Silo’s, waar boek en affiche uitgebreid aan het woord komen in het Internationale Festival van Grafische Kunsten, dat in juni en juli gehouden wordt.

Montier-en-Der.
Het hele jaar door zijn er evenementen te beleven in Montier: jazzfestival in maart, de Marathon du Der in juni, een paardenshow in de zomer, paardenraces tussen juni en augustus, het Internationale Dieren- en Natuurfotofestival in november, en het hele jaar door concerten. De nationale stoeterij van Montier-en-Der heeft een hoge historische en monumentale waarde. In 1808 besloot Napoleon I op de plek van het voormalige klooster een hengstenstal te bouwen. De stoeterij organiseert evenementen en bevordert het toerisme via paardenshows.

Colombey-les-deux-Eglises:
Colombey-les-Deux-Eglises staat geheel in het teken van de generaal Charles de Gaulle sinds hij zich er met zijn gezin vestigde. Het stadje ontleent een zekere plechtigheid aan het gedenkteken in de vorm van een met roze graniet bekleed Lotharings kruis en de woning van deze staatsman, schrijver en politicus, die Frankrijk door de moeilijke naoorlogse jaren heeft getrokken, ’La Boisserie’. Beide monumenten zijn te bezoeken.

Uw gemiddelde Beoordeling

Reserverings Nummer

Pin Code

Titel van uw beoordeling

Uw beoordeling

Wat voor Vakantie was dit?

  • Zakelijk
  • Koppels
  • Familie
  • Vrienden
  • Alleen Leuke Chambres d'Hôtes in de buurt