Les Trois Collines is gelegen op één van de mooiste plekjes van de Périgord Noir, boven op een heuvel (met een schitterend panoramisch uitzicht!) 15 km ten zuiden van Sarlat.

De Périgord Noir is het mooiste gedeelte van de Dordogne en kenmerkt zich door zijn vele bezienswaardigheden. U vindt er talloze kastelen, heel veel verschillende grotten, prachtige tuinen, pittoreske (bastide) dorpjes en stadjes en veel overblijfselen uit de prehistorie.

In de onmiddellijke omgeving van Les Trois Collines vindt u prachtige middeleeuwse steden als Sarlat, Domme en bijzondere plaatsen als Les Eyzies, Lascaux, Beynac, Castelnaud, La Roque Gageac, Rocamadour, enz…

Of u nu een bezoek wilt brengen aan één van de kastelen (zoals Les Milandes waar Josephine Baker haar weeskinderen een nieuwe thuis bood), een fiets-, wandel- of paardrijroute wilt volgen, of wilt kanoën op de Dordogne of de Vézère….. het is, evenals verschillende golfcourses, allemaal in de buurt.

Bijna dagelijks is er wel een gezellige markt, brocante (=antiekmarkt) of vide grenier (=rommelmarkt) te bezoeken.

In de grote tuin (4000 m2) zijn meerdere zitjes en een verwarmd groot zwembad (5 m x 10 m en tot 2 m diep) met ligbedden, alsook een pétanquebaan. Een prima plek om heerlijk te relaxen. Zowel vanuit de tuin als vanuit uw kamer heeft u een panoramisch uitzicht.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • WiFi
 • Nederlands contactpersoon
 • Eigen sanitair
 • Lunchen mogelijk
 • Table d'hotes
 • Zwembad

Luxe Chambres d’Hôtes voor mensen die houden van rust en comfort.

Les Trois Collines wordt gerund door de Belgische eigenaar(s) Mireille en Ronny: “Wij zullen er alles aan doen, om u als gast, een droomvakantie te bezorgen!”

Wat maakt Les Trois Collines uniek?
De persoonlijke aandacht voor de gasten en het schitterend panoramisch uitzicht. Deze wordt gerund door Mireille en Ronny sinds 2016. “Wij hebben op het mooiste plekje in Frankrijk van onze hobby’s ons beroep gemaakt.”

Overweegt u om een hapje mee te eten in Les Trois Collines?
De specialiteiten van de kok zijn: Zelf te ontdekken tijdens de gezellige diner avonden…

Dineren kunt u al vanaf € 29 per persoon.

U kunt door Mireille en Ronny worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Meer over Mireille en Ronny
Wij zijn een Vlaams gezin met 2 schoolgaande kinderen.
Na respectievelijk 26 jaar en 21 jaar gewerkt te hebben als arbeider in de metaal- en houtsector (Ronny) en als medisch laboratorium technoloog (Mireille) werd het voor ons tijd om uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. De droom om een Chambre d’Hôtes in Frankrijk uit te baten was nooit ver weg…
Gelukkig bleken onze kinderen Brent en Mara even enthousiast over het idee om naar Frankrijk te verhuizen want voorwaarde nummer één was dat het hele gezin hier voor de volle 100% moest achterstaan. Voorwaarde nummer twee, een geschikte locatie en dito Chambre d’Hôtes vinden, was snel volbracht, na een bezoekje aan “Les Trois Collines”.

Meteen verliefd geworden op deze prachtige locatie en ook voor ons gezin de perfecte accommodatie!
De knappe ligging boven op een heuveltop, het geweldige panoramische uitzicht over de vallei, de rust en prettige sfeer deden ons geen moment twijfelen en ondertussen mogen we ons de trotse nieuwe eigenaars noemen van “Les Trois Collines”.

“Les Trois Collines” werd reeds op de internationale B&B beurs in Brussel verkozen tot het beste Nederlandstalige Chambres d’Hôtes van Frankrijk en won reeds verschillende malen een Zoover Award.

We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen en we zullen er alles aan doen om u als gast een droomvakantie te bezorgen!
U bent meer dan welkom!

Ronny, Mireille, Brent & Mara.

Beschikbare kamers

max. 3 personen

Beynac

 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet
 • Badkamer met douche
 • Kastruimte
 • Kinderbed mogelijk
 • Zithoek

Ruime, comfortabele kamer op de begane grond met openslaande deuren naar eigen terras met tafel, stoelen en parasol. Het terras …

max. 2 personen

Daglan

 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet
 • Badkamer met douche
 • Kastruimte
 • Kinderbed mogelijk
 • Zithoek

Comfortabele kamer op de begane grond met openslaande deuren naar eigen terras met tafel, stoelen en parasol. Het terras is …

max. 2 personen

Domme

 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet
 • Badkamer met douche
 • Kastruimte
 • Kinderbed mogelijk
 • Zithoek

Comfortabele kamer op de begane grond met openslaande deuren naar eigen terras met tafel, stoelen en parasol. Het terras is …

max. 3 personen

Belvès

 • Eenpersoonsbedden
 • Eigen toilet
 • Badkamer met douche
 • Kastruimte
 • Kinderbed mogelijk
 • Zithoek

Ruime, comfortabele kamer op de begane grond met openslaande deuren naar eigen terras met tafel, stoelen en parasol. Het terras …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 1027 km

Sarlat: deze hoofdstad van de Périgord Noir heeft een schitterend bewaard middeleeuws centrum met tal van huizen met een renaissance gevel. Veel leuke straatjes met restaurants en winkeltjes en pleinen met terrassen.

La Roque Gageac: dit pittoreske dorpje ligt tegen een rotswand aangeplakt, met aan de voet de rivier de Dordogne. Achter de huizen loopt een voetpad omhoog waarbij je je in de tropen waant door de bijzondere vegetatie.

Domme: fraaie bastide op een rots boven de Dordogne met een adembenemende belvédère. Veel kleine winkeltjes, restaurants, terrassen, enz… Toeristisch, maar wel de moeite waard om eens gezien te hebben. Op het marktplein is de ingang van een grot waarin de bewoners vroeger schuilden bij vijandelijke aanvallen.

Beynac: schitterend middeleeuws plaatsje aan de Dordogne met zijn beroemde kasteel.

Belvès: mooie bastide met z’n fraaie marktplein en 7 klokkentorens.

Monpazier: ook een prachtige bastide, nog geheel intact, die het bezoeken zeker waard is.

Rocamadour: is gebouwd op een rots en is na Lourdes de meest bezochte bedevaartplaats van Frankrijk.
Boven op de rots ligt een burcht en via een slingerend pad (of via een lift) kan men naar beneden wandelen. Op elke bocht staat een fragment van de kruistocht van Jezus. U eindigt bij een aantal kapellen en een kerk. Via een trap, waarin vele fossielen van mariene herkomst zichtbaar zijn, komt men onderaan de berg. Daar ligt het zeer toeristische stadje met zijn nauwe straatjes. De plaats is vooral bekend om zijn geitenkaasjes (Rocamadour AOC, ook cabécous geheten).

Grotten van Maxange: héél bijzondere grotten, pas sinds kort geopend voor publiek met een plafond dat bestaat uit allemaal kristallen.
In 1960 opende Maximillien Caballero een steengroeve, die in 1984 werd overgenomen door zijn zoon Angel. Tijdens de werkzaamheden in deze steengroeve gebruikte men dynamiet. Bij één van deze ontploffingen werd een groot gat zichtbaar in de rotswand. Angel ontdekte op deze manier in 2000 een grot gevuld met grillig gevormde druipstenen. Door het samenvoegen van namen de Maximillien en Angel werd de naam “Maxange” gecreëerd.

Lascaux IV: dé beroemdste grot van Frankrijk met zijn rotswand tekeningen van allerlei prehistorische dieren.
Deze grot is een exacte kopie van de originele, die helaas niet meer toegankelijk is voor het publiek i.v.m. aantasting van de rotstekeningen. Het is de rijkst beschilderde prehistorische grot die tot nu toe is ontdekt. De grot van Lascaux werd ontdekt in 1940 en werd ondertussen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst.

Gouffre de Padirac: is één van de bekendste en spectaculairste grotten. Dit komt omdat er twee zaken van deze grot zeer tot de verbeelding spreken. Ten eerste bestaat de ingang uit een enorm gat in de grond met een doorsnede van meer dan veertig meter en ten tweede stroomt in de grot een rivier, waar je met gondels overheen vaart. Naast de prachtige zalen zijn het deze twee eigenschappen die deze grot zo geliefd maken bij toeristen.

Gouffre de Proumeyssac: een druipsteengrot in Audrix. De grot heeft verschillende zalen en wordt ook wel de ‘kristallen kathedraal’ genoemd. Er zijn stalactieten, monolieten en stalagmieten. Tot 1957 heeft men de grot betreden door een gat van 54 meter in de grond. Met een gondel daalde men in het gat af en kwam in de “kathedraal”. Later is er een horizontale schacht gemaakt zodat men ook lopend naar binnen kan.

De tuinen van Manoir d’Eyrignac: schitterend aangelegde tuinen met veel buxus struiken in strakke geometrische vormen. Deze tuinen zijn qua oppervlakte niet heel groot, maar het zijn wel échte Franse tuinen met een mooie indeling. Het geheel bestaat voornamelijk uit niet-bladverliezende planten als taxus, buxus, haagbeuk en cipressen, waardoor het park het gehele jaar door te bezoeken is. De tuinen hebben een ster uit de Michelin gids.

De tuinen van Marqueyssac: deze tuinen, gelegen op een plateau op een heuveltop, zijn de meest bezochte tuinen van de Dordogne. Het park stamt uit de 17e eeuw en is bekend om zijn buxustuin. De aangelegde paden voeren langs prachtig gevormde buxus bomen, siertuinen, watervalletjes, door bossen, langs cabannes en speelplekken voor de kinderen. De Belvédère is een groot balkon dat 130 meter boven de Dordogne ligt met een fraai uitzicht over de vallei, de rivier, Castelnaud, Fayrac en Beynac. De totale wandelroute is 6km en overal staan bordjes met uitleg. Er is een leuk souvenirwinkeltje en een theehuis. Het kasteel van Marqueyssac oogt eigenlijk niet als een echt kasteel, meer als een mooi landhuis. In juli en augustus worden de tuinen elke donderdagavond tot middernacht verlicht met 2000 kaarsen en spelen er op verschillende plaatsen in de tuin muziekgroepen. De tuinen zijn het gehele jaar door te bezoeken.

De tuinen van Cadiot in Carlux: vormen een verzameling van tien verschillende tuinen die op een oppervlakte van twee hectare te bewonderen zijn. Tot het aanbod behoren onder andere een Engelse tuin, een rozentuin en een labyrint. Bovendien kan je in de tuinen een blik werpen op heel wat spectaculaire kunstwerken. Les Jardins de Cadiot zijn geopend vanaf mei tot eind oktober.

Les Jardins d’Eau in Carsac: hier zijn vooral veel waterplanten te bewonderen. Op een landgoed, daterend uit de 16e eeuw is over een gebied van drie hectare een thematuin aangelegd. De tuin onderscheidt zich van de andere tuinen door de vele aandacht aan het water en de verschillende elementen die daarmee samenhangen. Er zijn verschillende soorten bassins en watertaferelen. Ook is er speciale aandacht voor de lotusbloemen en bloemen met meerdere kleuren. Zowel de geur van de vele unieke bloemen als het geluid van kabbelend water zullen je helemaal tot rust brengen.

Les Jardins de l’Imaginaire: tuinen met elk een eigen thema. In het hart van de oude stad Terrasson-Lavilledieu nodigen deze tuinen, die uniek zijn in Europa, je uit tot een uitzonderlijke, geleide wandeling. Ze werden gecreëerd door een Amerikaanse landschapsarchitecte. Op meer dan 6 ha in terrassen laten 13 thematische tuinen je binnentreden in de wereld van de verbeelding. Er is o.a. een heilig bos, een gouden draad, een plantaardige tunnel, een rozentuin, watertuinen enz…

Kasteel van Castelnaud: een fraai gerenoveerd en ingericht gevechtskasteel boven op een rots met schitterend uitzicht over de Dordogne vallei. Het is een prachtig voorbeeld van een middeleeuwse versterking die werd gesticht in de XIIde eeuw. Vandaag biedt het plaats aan een belangrijke verzameling van wapens en wapenuitrustingen, zoals katapulten, zwaarden en harnassen. Op het bastion werden de krachtigste belegeringswapens van de middeleeuwen gereconstrueerd in gevechtspositie. Vooral voor kinderen heel leuk. Het kasteel is het gehele jaar geopend.

Kasteel van Fenelon: mooi kasteel, volledig gemeubileerd en gestoffeerd (14de t/m 19de eeuw), met één ster uit de Michelin gids. Zoals de meeste kastelen langs de rivier ligt het kasteel boven op een heuvel en kijkt uit over het Dordogne dal. Het kasteel is privé bezit en is tussen april en eind oktober te bezichtigen.

Kasteel Les Milandes: dit prachtige woonkasteeltje heeft vooral bekendheid gekregen doordat het eens toebehoorde aan Josephine Baker, een musical ster uit de Verenigde Staten, die furore maakte in de Parijse Music Hall’s met haar bananenjurk. Na de tweede wereldoorlog kon zij dit kasteel aanschaffen en stichtte er haar Village du Monde: weeskinderen uit alle streken werden door haar geadopteerd en konden hier van een onbezorgde jeugd genieten. Heel haar bewogen leven wordt zichtbaar gemaakt door foto’s, haar jurken, meubels enz… In de tuin is er een aantal malen per dag een roofvogelshow. Er is ook uitleg in het Nederlands.

Forte de Reignac : van de honderden kastelen in de Perigord, moet het kasteel van Reignac (onder monumentenzorg) het meest geheime, vreemdste en mysterieuste van allemaal zijn. Het werd gebouwd onder een rotsklif en lijkt in de rots te zijn ingekapseld. Vanaf de buitenkant besef je niet hoe groot het binnen is. De voorzijde verbergt zeer grote ondergrondse kamers en hoge kamers, de grote zaal, de wapenkamer, eetkamer, woonkamer, keuken, slaapkamers, een kapel, cel, kerker en kelder. Naast de natuurlijke bescherming van de rots heeft het kasteel ook veel verdedigingselementen: een poortgebouw, kanonnen en schietgaten. Er worden ook authentieke prehistorische voorwerpen tentoongesteld, die hier in de buurt ontdekt zijn.

Manoir de Gisson: geheel gemeubileerde en gestoffeerde manoir uit de 17de eeuw in het centrum van Sarlat. Hier kun je zien hoe een adellijke familie in deze stad woonde.

Kasteel van Beynac: werd gebouwd in de 12de eeuw door de baronnen van Beynac. Het kasteel bevat mooie (gerestaureerde) kamers en men heeft er een fraai uitzicht over de rivier de Dordogne. Het kasteel diende als locatie voor de film Messenger: The Story of Joan of Arc. Het Kasteel van Castelnaud dat aan de andere kant van de rivier ligt kan men vanaf het kasteelterras zien. Geniet na een klimtocht van het kasteel en het adembenemende uitzicht.

Kasteel van Hautefort: ligt op een heuvel en is één van meest prestigieuze kastelen van Frankrijk. Het is geclassificeerd als Historisch Monument en werd gebouwd op een oud Romeins kamp.

Kasteel van Biron: is gebouwd in de 12de eeuw en in de loop der tijd zijn er steeds delen aan toegevoegd, zodat het kasteel een mengeling is van bouwstijlen.

Lees meer

Lees minder