Een B&B in de Dordogne, met de Dordogne rivier en prehistorische grotten

Ontdek de rivier de Dordogne, prehistorische grotten en andere interessante bezienswaardigheden vanuit een B&B in de Dordogne. Dit departement ligt in de regio Nouvelle-Aquitaine. Het heeft een interessante geschiedenis, waarvan vandaag de dag nog steeds veel van terug te zien is. Naast de prehistorische grotten zijn er mooie romeinse en middeleeuwse plaatsjes en er staan nog verschillende indrukwekkende middeleeuwse kastelen. Daarnaast stroomt de prachtige rivier de Dordogne ook door het departement.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in de Dordogne?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek de Dordogne vanuit een bed & breakfast

  Tussen de elfde en veertiende eeuw werden er verschillende oorlogen gevoerd tussen de Engelsen en de Fransen. Er zijn toen veel kastelen gebouwd, waarvan er vandaag de dag nog steeds een aantal te bezoeken zijn. Dit zijn kastelen zoals Château de Castelnaud, Château de Beynac en Château de Commarque.
  De Dordogne heeft ook verschillende grotten waarin prehistorische tekeningen te zien zijn. De bekendste zijn de Grottes de Lascaux, vlak bij het stadje Montignac. Alhoewel de originele grotten die er in 1940 zijn ontdekt niet meer open voor het publiek zijn, is er een replica van de grotten nagemaakt. De replica komt zeer overeen met de originele grotten.
  Andere interessante grotten zijn die van Rouffignac, waar de prehistorische mammoeten massaal op de muren zijn geschilderd, en de Grottes du Grand Roc, waar in plaats van muurschilderingen druipsteenformaties te zien zijn.

  Leuke plaatsjes in de Dordogne
  De Dordogne heeft ook verschillende mooie plaatsjes om te bezichtigen. Périgueux is de hoofdstad van het departement. Het is gebouwd in de Romeinse tijd en de Romeinse invloeden zijn nog steeds goed terug te zien op verschillende plekken in deze plaats.
  Sarlat is een sfeervol stadje, waar nog veel middeleeuwse historie terug te zien is. Er staan nog veel middeleeuwse (heren)huizen en tijdens een wandeling door deze stad kun je dan ook je ogen uitkijken.
  Verder zijn Bergerac, het centrum van de wijnbouw in de Dordogne, en de vestingstad Domme, met een prachtig uitzicht over de vallei, zeker een bezoek waard.

  De rivier de Dordogne ontdekken
  In de natuur van dit departement kun je je goed vermaken. De gelijknamige rivier de Dordogne is bijna 500 kilometer lang en daarmee een van de langste rivieren van Frankrijk. In verschillende plaatsen is het mogelijk om een kano te huren en de rivier en de omliggende mooie landschappen zo te ontdekken.

  Vind op onze site jouw B&B in de Dordogne en ontdek het allemaal.

  Doe inspiratie op voor uw reis naar de Dordogne

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland