In het Parc Naturel Régional du Morvan vind je onze chambres d'hôtes.  

Kom genieten, van de rust, prachtige omgeving, wandel- en mountainbike tochten, de schilderachtige vergezichten en het adembenemend uitzicht in onze tuin!

In het hoogseizoen serveren wij af en toe een table d'hôtes maaltijd.

Bij een boeking van 3 nachten of meer krijgt u korting. Nadat u gereserveerd heeft krijgt u een bevestiging met de juiste prijs.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Glamping
  • WiFi
  • Kindvriendelijk
  • Nederlands contactpersoon
  • Op doorreis naar het zuiden
  • Eigen sanitair
  • Honden welkom in overleg
  • Table d'hotes
  • Zwembad

Beschikbare kamers

max. 2 personen

Valériane

  • Eenpersoonsbedden
  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Tweepersoonsbed

Kamer Valériane is een ruime en sfeervolle kamer voor 2 personen met uitzicht op de tuin. Privé badkamer met douche …

max. 2 personen

Lavande

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Zithoek
  • Tweepersoonsbed

Kamer Lavande is een sfeervolle kamer met vanuit het tweepersoonsbed uitzicht op het coulissenlandschap. U beschikt over een privé douche, …

Tent Tournesol

  • Eigen toilet
  • Kinderbed mogelijk
  • Tweepersoonsbed

Geheel ingerichte Bell tent met privé sanitair, geschikt voor 2 personen. Ruimte voor kinderbedje of logeerbed. Tweepersoonsbed, elektra, koelkast en …

Tent Fleur de Lys

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Kinderbed mogelijk

Geheel ingerichte Bell tent met privé sanitair, geschikt voor 2 personen. Ruimte voor kinderbedje of logeerbed. Tweepersoonsbed, elektra, koelkast en …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 777 km

Wandelen
Op de vele bospaden en rustige weggetjes, waar u amper iemand tegen komt.
Er gaat een wandeling direct vanaf uw verblijf. Verder zijn er verschillende wandelroutes in de directe omgeving.

Rondom Uchon zijn een paar goed gemarkeerde wandelingen uitgezet die je langs nog meer markante rotsen leiden.

Mountainbiken
Er zijn verschillende routes uitgezet in de omgeving.

Zwemmen
Er is op 8 minuten een strandje aan de Arroux, in St Nizier sur Arroux, vooral voor de kinderen fijn om te spelen. Een zwemmeertje in Thil sur Arroux, zwembaden in Etang sur Arroux en Luzy, en natuurlijk de grote meren Lac de Pannecière en Lac des Settons.

Wij hebben ook een opzetbad staan. Waar je even kan afkoelen op de warme dagen.

Vissen
Meren in Thil en Saint Didier sur Arroux, de rivier de Arroux. En ook in de grote meren Lac de Panneciere en Lac des Settons.

Motor-of autoritjes
Over de vele weggetjes in de Morvan.

Kanotochten
De rivier de Arroux, van Etang sur Arroux naar Saint Nizier of Charbonnat.

Etang sur Arroux
Is het dichtsbijzijnde dorp voor alle noodzakelijke boodschappen zoals de bakker, slager, supermarkt, postkantoorpinautomaat, restaurants, bezinepomp.
Hier is ook de Emaus, grote kringloopketen in Frankrijk , een imker met honing te koop uit de omgeving.

Uchon
Vanaf La Chapelle-sous-Uchon leidt er een slingerend weggetje omhoog naar het uitzichtspunt bij Uchon. Je kunt het per auto bereiken of, met een hele goede conditie, per fiets: Uchon ligt op 681 meter, “de parel van de Morvan” is de moeite waard. Bovenop heb je een fenomenaal uitzicht. Je vindt er ook een geologisch fenomeen: Les Rochers du Carnaval.

Autun
Een oude romeinse stad met vele musea, kathedraal, romeins theater, restaurants en terrasjes.

Er is ook een golfbaan met 11 holes, zeer de moeite waard.

Boeddhistische Tempel in La Boulaye
De tempel is gehuisvest in La Boulaye dus te midden van het glooiende Bourgondische heuvellandschap op 15 minuten rijden vindt u boeddhistische tempel. Deze is voor toeristen te bezoeken.

Bibracte op de Mont Beuvray
Bibracte ligt op de berg Mont Beuvray, 22 kilometer van Les Coulisses in Bourgondië. Op deze berg, in het zuiden van de Morvan, ligt een uitgebreid gebied waar een oude Keltische stad wordt opgegraven. Hier kun je archeologen aan het werk zien, een prachtig museum bezoeken en heerlijk wandelen.

Wijnen
De bourgogne staat natuurlijk bekend om de wijnen. Bekende wijnplaatsen op een uurtje rijden zijn dan ook Beaune en Meursault .

Pretpark Parc des Combes
Pretpark met attracties voor groot en klein. Met toeristische stoomtrein.

Boomklimmen in Givry
In de bossen van Givry (10 minuten van Chalon sur Saône in de Saône-et-Loire, 50 minuten van Le Murger) ligt een leuk uitstapje verscholen voor kinderen (en hun sportieve ouders). Klimmend en klauterend ga je de hoogte in en kun je van de ene boom naar de andere slingeren.
Er zijn drie verschillende klimroutes: voor kleintjes van 3 tot 6 jaar, voor kinderen van 7 tot 11 jaar en voor de echte durfals vanaf 12 jaar.
Niet exclusief voor kinderen: de oudste deelnemer tot nu toe was 83 jaar.

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

M. van den Brink

Heel prettig verbleven, zag er allemaal heel mooi uit bij heel aardige mensen. Prachtige ligging, wel wat ver van de snelweg als je onderweg bent naar Zuid Frankrijk. De omgeving te mooi daarvoor:-) In de ochtend hebben we wel nog een mooie wandeling gemaakt. In de avond was er een smakelijk 3 gangen menu!

augustus 2023

10

Joost

We hebben een paar dagen heerlijk geclampingt. Prachtig uitzicht, heerlijk bed, sfeervol, rustig, fijne eigenaren en Pepper, de hond. Overdadig ontbijt, het ontbreekt je aan niets. Mooie wandelingen in de directe omgeving. Een echte aanrader!

juli 2023

10

Jolly en Carla Lucardie

Wat een prachtige plek, zeer verrassend toen we aankwamen.
Ook een hartelijk welkom door de eigenaar René. Een koele dronk na zo’n lange rit vanuit Nederland stond klaar. Super René!

René en Sylvia hebben een mooie plek gecreëerd. Mooie schone kamers met alle voorzieningen die nodig zijn voor overnachtingen.

Deze plek is absoluut de moeite waard met dat schitterende uitzicht op de bergen van de Morvan. We zijn stiekem verliefd geworden op dat mooie plekje.

Wij wensen René en Sylvia een succesvolle onderneming.

juni 2023

10

Manon

Wat een heerlijke overnachting hebben wij gehad bij Les Coulisses!
We kwamen een beetje vermoeid aan na een lange dag in de auto, en werden warm ontvangen door René en later net zo door Sylvia.
Er werd ons een aperitief aangeboden die we lekker in de late middagzon van september hebben genuttigd in de tuin, uitkijkend op de glooiende weilanden. We kwamen meteen tot rust. In de avond hebben we samen met Sylvia, René en twee andere gasten zitten smullen van het lekkers dat Sylvia had gekookt. Mmmm, het water loopt me weer in de mond. Het was een gezellige en smaakvolle avond.
Die nacht hebben we heerlijk geslapen, de kamer was ruim en het bed zeer goed. Ik heb zelden, buiten m’n eigen bed, zo lekker geslapen. De volgende ochtend stond een uitgebreid ontbijt voor ons klaar met diverse broodjes, yoghurt en vers fruit. Heerlijk en goed verzorgd.
We komen hier graag weer terug!

december 2022

10

S. Klinkenberg

Super mooie locatie en chambre d’hôtes.

september 2022

10

Gîtes van deze eigenaar