Kleur, geur en smaak zijn essentieel bij het genieten van wijn. Dit wijnweekend is naast genieten vooral een training in herkennen en herinneren. Iedereen herkent de geur van banaan bij het eten ervan. Echter bij het ruiken aan een glas wijn met dezelfde geur blijkt dit toch wel erg moeilijk thuis te brengen. Of bij het proeven van een glas wijn: dit heb ik al eens eerder gedronken, maar welke wijn was het ook al weer?

Je leert op een speelse wijze smaken en geuren te herkennen in wijn.
Daarnaast leer je de kunst van het onthouden. Je gaat zelf wijn mengen om duidelijk smaken te herkennen en te leren je eigen lekkerste wijn te ontwikkelen.

Natuurlijk gaan we wijndomeinen in de streek bezoeken om al het geleerde in de praktijk te toetsen.

We garanderen je niet dat je als wereldkampioen ‘blindproeven’ naar huis gaat, maar de voortuitgang is gewoon meetbaar!

Wijn heeft naast het proeven nog heel veel wetenswaardigheden. Hoe worden bepaalde wijnen gemaakt? Wat zijn de Verschillende wijnculturen in verschillende landen? De invloed van het type druif, de methode van het maken op de kwaliteit van wijn?
Heel veel vragen komen aan bod tijdens discussies en gesprekken tijdens de diners en het proeven.

De nadruk ligt in dit weekend sowieso op de combinatie van ‘spijs en wijn’. De ‘chatelaine’ zorgt voor de bijpassende ideale gerechten, gebaseerd op de regionale keuken.

Elk weekend zullen we bekijken wat ‘het niveau’ van de groep is en passen het wijnweekend daarop aan.