overnachten langs de autoroute A31

O
Overnachten langs de Autoroutes – Tussen Nancy en Dijon (A31)

De vakantie is aangebroken en yes, we gaan naar Frankrijk! Dat kan best een eindje rijden zijn, en hoe lekker is het om van die lange reis een feestje te maken! Bijvoorbeeld met een heerlijke tussenstop tussen Nancy en Dijon, weg van de snelweg.

De vakantie begint meteen

Op ’t gemakje weg, een aantal uren rijden en dan eind van de middag, begin van de avond aankomen op het platteland van Frankrijk. Vlakbij een dorpje stop je bij chambres d’hôtes. Je stapt uit. Wat een rust hier, en wat een stilte! De vakantie is duidelijk begonnen …

Lekker persoonlijk en kleinschalig

En wat een gezelligheid, je logeert bij Nederlandse of Vlaamse eigenaren ‘thuis’. Ooit zijn ze gaan wonen in La Douce, hebben een prachtplek gevonden op het Franse platteland, en het met grote aandacht en liefde opgeknapt. Ze hebben een paar gastenkamers in hun sfeervolle optrekje, dat ze graag met anderen delen. Heel persoonlijk en genoeglijk.

Geanimeerd

En laten we wel zijn, de meesten van ons spreken misschien wel een woordje Frans, maar in het Nederlands versta je elkaar toch tien keer beter. En hoe fijn is dat om elkaar helemaal te begrijpen!

Smakelijk dineren

En ja ze zijn gaan wonen in een land waar gastronomie tot kunst is verheven, en dat sprak hen enorm aan. Zelf kunnen ze ook heel wat in de keuken, en je schuift aan aan de table d’hôtes. Gezamenlijk genieten van een hele smakelijke maaltijd, natuurlijk met een goed glas wijn … Ik zei toch dat de vakantie al begonnen was?

Goede nachtrust

Na het diner geniet je buiten nog even van die hemel vol met sterren. Om je dan te rusten te leggen op een goed bed. Terwijl je de uil buiten hoort roepen val je in een diepe slaap, om de volgende ochtend uitgerust weer op te staan.

Uitgebreid ontbijt

De gastheer- en/of gastvrouw verwennen je met een uitgebreid ontbijt. Café au lait, croissants, yoghurt en andere heerlijkheden staan voor je klaar. Dat is nog ‘ns een goed begin van de dag …

Uitgerust weer verder

Je stapt weer in de auto en vervolgt je reis. Dit was alvast een goed begin, je hebt genoten! Uitgerust begeef je je weer op de autoroute. De eerste mooie herinneringen zijn gemaakt …

Chambres d’hôtes tussen Nancy en Dijon

Ga je over de A31 naar het zuiden (of kom je terug) en zoek je chambres d’hôtes tussen Nancy? Je vindt ze hieronder!

Chambres d’hôtes elders in Frankrijk

Ook langs andere autoroutes in Frankrijk zijn er chambres d’hôtes, kijk maar: