B&B in de Bourgogne

O
Ontdek de Bourgogne vanuit een B&B

Veel Nederlanders en Belgen streken neer in de Bourgogne om juist daar een chambres d’hôtes te gaan starten. Een heerlijke streek om te wonen natuurlijk en… je raakt er nooit uitgekeken. Selecteer een B&B in de Bourgogne op onze website en je hebt altijd een gids in de buurt die er goed thuis is en je eigen taal spreekt.

Er zijn zoveel redenen om de Bourgogne te ontdekken. Natuurlijk vanwege de dieprode of de strogele wijnen die worden geproduceerd in de beroemde wijnstreken van de Côte d’Or en de Saône-et-Loire, gelegen in een bijna strakke lijn tussen Dijon en Lyon. Van de Grand Cru’s rondom Beaune tot de wijnen van de Beaujolais in het diepe zuiden. Allemaal passen ze even goed bij de minstens zo beroemde Bourgondische keuken.

Maar de Bourgogne is meer dan wijn en gastronomie. Neem bijvoorbeeld de Morvan, een wijds natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, mountainbiken, en vooral genieten van de rust à la campagne. Of die bijzondere stadjes die her en der verspreid zijn over de regio: Dijon en Beaune maar ook de wat kleinere Middeleeuwse stadjes als Vézelay, een bekende stop langs de route naar Santiago de Compostella. Of Cluny, met z’n beroemde abdij. Daar heb je er nog wel meer van, bijvoorbeeld die van Fontenaye en Bibracte. Bourgogne heeft een rijk verleden!

Andy van Cluny (B&B in de Bourgogne)

Vanuit een B&B in de Bourgogne ontdek je een deel van Frankrijk waar je vaak doorheen gaat op weg naar het zuiden. Ontdek het dit jaar voor een vakantie of  logeer op de heen- of terugweg een of meerdere nachtjes in zo’n heerlijke chambres d’hôtes ‘en route’. Op onze site vindt je er een heleboel met Nederlandse of Belgische eigenaren, vaak ook in de mooiste Bourgondishe kasteeltjes, die je graag zullen verleiden om de streek nog beter te leren kennen.

Bourgogne-Franche-Comté

Bekijk Chambres d'Hôtes