O
Ontdek Bretagne vanuit een bed & breakfast

Bretagne is echt een bijzondere regio in het meest westelijke deel van Frankrijk. Een streek die zich ook in cultureel opzicht onderscheidt van Frankrijk en waar het hele verre verleden tastbaar is. Neem de tijd voor een vakantie in Bretagne om haar cultuur en geschiedenis te doorgronden en te genieten van de vele natuur die de streek te bieden heeft. Een verblijf in een bed & breakfast is een prima manier om Bretagne te ontdekken omdat juist de eigenaren je heel goed wegwijs kunnen maken.

Ontdek Bretagne

Het schiereiland is natuurlijk vooral bekend door zijn langgerekte en grillige kustlijn, misschien wel de nummer 1 attractie van de regio: Bezoek de ruige kust van het noorden en westen waar de strandjes tussen de rotsen bij vloed onderlopen. Waar je een historisch plaatje als Saint-Malo, een voormalig piratennest als Roscoff, of de grote havenplaats Brest natuurlijk moet bezoeken.

Ga naar de wat mildere zuidkust waar het klimaat gemiddeld ook net iets aantrekkelijker is. En bezoek daar de Golfe du Morbihan met z’n uitgebreide oestercultuur, de prehistorische monumenten van Carnac om de hoek, en de ferry naar het Belle Île, het grootste eiland bij de Bretonse kust. Maar vergeet ook het binnenland niet met het middeleeuwse stadshart van de regionale hoofdstad Rennes of verlies jezelf in de oerbossen van Forêt de Paimpoint.

Geniet van Bretagne

Lekker wandelen of fietsen langs de uitgestrekte kust waar je in de zomer ook altijd een heerlijk strandje vindt. En vergeet dan aan het einde van de dag niet de ‘fruits de mer’ want Bretagne leeft natuurlijk van de zee. En als nagerecht of tussendoortje is en blijft Bretagne natuurlijk ook dé geboortegrond van de echte crêpes.

Boek een bed & breakfast of vakantiehuis in Bretagne

Wij bieden ze in alle soorten en maten, en in alle departementen van de regio. Stuk voor stuk gerund door enthousiaste eigenaren die je graag alles vertellen over de geheimen van hun streek.  Die kennen ze als hun broekzak. Eigenaren van een bed & breakfast bieden je een echt ’thuis’. En nét dat beetje extra advies om van jouw vakantie een hele bijzondere te maken.

Ga voor een overzicht van chambres d’hôtes en gîtes naar: