E
Een B&B vakantie in Noord-Frankrijk

Een B&B vakantie in Noord Frankrijk? Voor een weekend, een paar dagen is Noord-Frankrijk dé bestemming voor een korte vakantie. De regio Hauts-de-France is het meest noordelijke puntje van Frankrijk  en een samenvoeging van Picardië en Pas-de-Calais. Een prachtig stukje Frankrijk, ontdek het vanuit een bed & breakfast met een eigenaar als je  beste gids van de regio.

Ontdek Picardië en Pas-de-Calais

Omdat er de bakermat van de gothiek bijvoorbeeld: de kathedralen van Amiens, Laon en Beauvais zijn er de levendige getuigen van. De geschiedenis leeft hier ook in het middeleeuwse plaatsje Coucy-le-Chateau-Auffrique en de kerkjes van de Thiérache. Maar in Noord-Frankrijk ontkom je ook niet aan de Eerste Wereldoorlog die hier zijn sporen naliet. De beroemde treinwagon van Compiegne natuurlijk en  de slagvelden van de Somme tussen Amiens en Cambrai.

Maar cultureel staat Noord-Frankrijk middenin de huidige tijd: Lille is een hippe stad geworden en een bezoek meer dan waard. De jaarlijkse braderie is een begrip. Vlakbij in Lens staat een dépendance van het beroemde Louvre museum dat je zeker ook niet mag missen.

Aan de Franse noordkust

Eenmaal voldoende cultuur gesnoven biedt de kust veel gelegenheid om van natuurschoon te genieten. De Somme mondt uit in zee bij de Baai van de Somme, een schitterend natuurgebied en met recht is dit vogelparadijs een ‘Grand Site de France’. Dan ben je ook vlakbij de kust met brede zandstranden en plaatsjes als Boulogne-sur-Mer en Duinkerken met z’n jaarlijkse carnaval.

Boek een B&B vakantie in Noord-Frankrijk

Overtuigd voor een vakantie in Noord-Frankrijk? Kijk dan eens op de website naar één van de vele adresjes waar je het gehele jaar door in een huiselijke omgeving wordt ontvangen voor een paar dagen La Douce.

Ga voor B&B vakantie in Noord-Frankrijk naar chambres d’hôtes in Hautes-de-France 

Liever een weekje in een vakantiewoning? Kijk eens op gîtes in Hautes-de-France