Een B&B in L’Yonne, met de mooie omgeving rondom de rivier L’Yonne

Ontdek een departement met een prachtige omgeving waar een rivier dwars doorheen stroomt vanuit een B&B in L’Yonne. Dit departement ligt in het noordwesten van La Bourgogne-Franché-Comté. Midden door het gebied stroomt de gelijknamige rivier van het noorden naar het zuiden van het gebied. Langs de waterkant kun je mooi wandelen, fietsen of je kunt de rivier met een bootje verkennen. Verder zijn er ook verschillende leuke plaatsjes, zoals Auxerre en Vézelay. Ook wordt er al jarenlang in dit departement gebouwd aan Château de Guédelon. Dit is een kasteel wat vandaag de dag wordt gebouwd met middeleeuwse technieken.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Yonne?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  L’Yonne als vakantiebestemming

  Natuurliefhebbers kunnen in dit departement genieten van de rivier L’Yonne, maar ook ligt er een mooi natuurpark in het zuiden: Parc Naturel Régional du Morvan. Je kunt hier mooie wandel- en fietstochten maken.
  In het noorden van L’Yonne ligt een deel van Lac du Crescent, waar op en omheen verschillende leuke activiteiten te doen zijn. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker uitrusten bij het meer.

  Leuke plaatsjes in L’Yonne
  In L’Yonne zijn er verschillende leuke plaatsjes te vinden. Zo is er Auxerre, de hoofdstad van het departement. Dit is een prachtige historische stad met nog middeleeuwse stadsmuren en een groot aantal monumenten. Je vindt er onder andere de prachtige bouwwerken Abbaye Saint-Germain d’Auxerre en de Cathédrale Saint-Étienne d’Auxerre.
  Een ander mooi plaatsje is Vézelay, dat gebouwd is op een heuvel. Met een ligging aan de belangrijke pelgrimsroute Santiago de Compostella komen hier jaarlijks veel pelgrims langs. Ook dit is een mooi historisch stadje met onder andere de indrukwekkende Basilique Sainte Marie-Madeleine, een twaalfde-eeuwse basiliek die een plekje op de werelderfgoedlijst heeft bemachtigd.
  Andere leuke plaatsjes in het departement zijn Chablis, Sens en Noyers-sur-Serein.

  Historie van L’Yonne ontdekken
  Voor het opzoeken van meer historie kan het interessant zijn om een bezoek te brengen aan Château de Guédelon. Dit is een kasteel wat nog gebouwd wordt, maar wel op een bijzondere manier. Het wordt namelijk gebouwd met middeleeuwse technieken. De bouw ervan is begonnen in 1997 en inmiddels is het bijna af.
  Andere mooie historische bouwwerken in L’Yonne die al wat ouder en helemaal af zijn, zijn Château d’Ancy-le-Franc, Abbaye de Pontigny en Château de Tanlay.

  Vind op onze site jouw B&B in L’Yonne en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland