Een B&B in La Vienne, met interessante plaatsjes als Poitiers en Angles-sur-l’Anglin

Ontdek leuke historische plaatsjes, zoals Poitiers en Angles-sur-l’Anglin vanuit een B&B in La Vienne. Dit is een departement dat in de regio Nouvelle-Aquitaine ligt. La Vienne heeft verschillende mooie plaatsjes, zoals Poitiers, Montmorillon en Châtelleraut. Het departement heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn dan ook veel leuke en interessante bezienswaardigheden te vinden.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Vienne?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek La Vienne vanuit een bed & breakfast

  Een mooi historisch bouwwerk in La Vienne Abbaye de Saint-Savin, een bekende abdij die gebouwd is in de elfde eeuw. Het gebouw is zowel van buiten als van binnen indrukwekkend om te zien en het heeft zelfs een plekje op de werelderfgoedlijst gekregen. De abdij staat in het plaatsje Saint-Savin-sur-Gartempe, waar het naast het bezoeken van de abdij ook een aanrader is om al wandelend de straten van het oude stadscentrum zelf te ontdekken.
  Als het gaat over mooie historische bouwwerken dan zijn ook kastelen als Château de Billy en Château de Touffou interessant om te bezoeken.

  Interessante plaatsjes en natuur in La Vienne
  De hoofdstad van La Vienne is Poitiers. De stad wordt omringd door veel groen en door de plaats zelf stroomt de rivier de Clain. Poitiers heeft een lange geschiedenis, waarbij het veel veroveringen en oorlogen heeft doorstaan. Er zijn verschillende interessante historische bouwwerken te vinden, zoals Église Notre-Dame-la-Grande en Palais des Comtes de Poitou. Vlak bij de stad ligt ook het leuke attractiepark Futuroscope.
  Andere interessante steden zijn Châtelleraut, een historisch plaatsje gelegen aan een rivier, en Montmorillon, een stad die met de titel van ‘City of Writing’ een plek is waar veel boekenwinkels en museums over de schrijfkunst kunt vinden.
  Behalve de verschillende steden zijn er ook mooie dorpen in La Vienne, zoals bijvoorbeeld Angles-sur-l’Anglin. Het middeleeuwse plaatsje staat vol met historische gebouwen, waaronder ook de ruïnes van Château d’Angles-sur-l’Anglin. Vanaf de rots waarop deze ruïnes staan heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

  Voor de natuurliefhebbers zijn leuke plekken om te bezoeken onder andere de Vallée des Singes, een dierenpark met meer dan 350 apen, en in Magné is een schitterend park met allerlei bloemen en planten te vinden.

  Vind op onze site jouw B&B in La Vienne en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland