Een B&B in La Vendée, met het wereldberoemde attractiepark Le Puy du Fou

Ontdek interessante bezienswaardigheden, zoals het attractiepark Le Puy du Fou evenals het mooie moerasgebied Marais Poitevin vanuit een B&B in La Vendée. La Vendée is een departement in Les Pays de la Loire, dat aan de Atlantische Oceaan ligt. Er zijn dan ook verschillende mooie stranden en leuke badplaatsen te vinden. Er is een diverse natuur, want verderop in het binnenland zijn er ook nog moerasgebieden. Ook vind je er verschillende prachtige kastelen en leuke plaatsjes. En voor een dagje eropuit kun je een bezoek brengen aan het bekende attractiepark Le Puy du Fou. Het park is al meerdere keren tot het beste attractiepark in de wereld benoemd.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Vendée?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  La Vendée als vakantiebestemming

  In La Vendée zijn veel stranden te vinden, want de kustlijn is wel meer dan 200 kilometer lang. Het is een erg zonnige regio en dat maakt het strand dan ook een fijne plek om te zijn. Een aantal van de mooiste stranden liggen bij Olonne-sur-Mer en Les-Sables-d’Olonne.
  Bij de kust liggen ook twee mooie eilanden: Île de Noirmoutier en Île d’Yeu. Île de Noirmoutier kan bij eb bereikt worden met een brug en je vindt er prachtige stranden, rotsformaties, duinen en een mooi kasteel. Voor Île d’Yeu moet je wel de boot nemen. Je hebt er prachtige wilde natuur met veel rotsen en kliffen om te ontdekken, maar ook verschillende leuke stadjes.

  Marais Poitevin en leuke plaatsjes
  In het binnenland van La Vendée is het moerasgebied Marais Poitevin te vinden. Het wordt ook wel het groene Venetië genoemd, vanwege de kanalen die dwars door het gras en de groene bomen lopen. Het is een gebied wat je mooi wandelend, fietsend of met de boot kunt verkennen.
  La Vendée heeft ook nog leuke plaatsjes, zoals het historische Fontenay-le-Comte, de badplaats Les Sables d’Olonne en La Roche-sur-Yon met geschiedenis gerelateerd aan Napoleon.

  Le Puy du Fou
  Een andere leuke bezienswaardigheid in dit departement is het bekende attractiepark Le Puy du Fou. Het staat zelfs wereldwijd bekend als een erg goed park. Het is overigens wel een park wat net iets anders is dan het gemiddelde pretpark. Er zijn hier namelijk alleen maar shows. In de openlucht worden er allerlei historische voorstellingen over allerlei verschillende tijdperken opgevoerd.

  Vind op onze site jouw B&B in La Vendée en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland