Een B&B in Le Tarn-et-Garonne, met middeleeuwse plaatsjes als Montauban en Bruniquel

Ontdek mooie middeleeuwse plaatsjes en een prachtige heuvelachtig landschap vanuit een B&B in Le Tarn-et-Garonne. Dit is een departement in de regio L’Occitanie in het zuiden van Frankrijk. Je vindt er een prachtig landschap waardoor verschillende rivieren stromen. Er zijn ook verschillende leuke plaatsjes om te bezoeken, zoals Montauban, Moissac en Bruniquel.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Tarn-et-Garonne?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek Le Tarn-et-Garonne vanuit een bed & breakfast

  In Le Tarn-et-Garonne zijn er verschillende mooie dorpjes en steden. De hoofdstad van het departement is Montauban. In de middeleeuwen was het een bastide. Het ligt aan de oever van de rivier Le Tarn en het is een van de oudste vestingsteden van Frankrijk. Montauban is namelijk gesticht in de twaalfde eeuw. In de stad zijn veel interessante historische bezienswaardigheden te vinden, zoals de brug de Pont Vieux en de Cathédrale Notre-Dame-de-l’Assomption, een kathedraal die gebouwd is in de classicistische stijl.
  Een ander leuk pittoresk plaatsje ligt in het zuidoosten van het departement: Bruniquel. Dit is een middeleeuws dorp dat geclassificeerd is als een van de Plus Beaux Villages de France. De bouwwerken zijn er deels bedekt met prachtig groen. Je vindt er historische bouwwerken zoals het Château de Brunique, het oude kasteel, maar ook gezellige restaurantjes en leuke winkels.
  In het plaatsje Moissac staat een prachtige twaalfde-eeuwse abdij staat: L’Abbaye Saint-Pierre. De abdij staat bekend als een van de mooiste abdijen van heel Frankrijk en heeft zelfs een plekje op de werelderfgoedlijst. Een andere mooie abdij in Le Tarn-et-Garonne is de Abbaye de Beaulieu-en-Rouergue.

  De natuur van Le Tarn-et-Garonne
  Behalve leuke plaatsjes vind je in Le Tarn-et-Garonne ook een prachtig landschap. Er zijn laagvlaktes met rivieren, maar ook plateaus en ravijnen van kalksteen evenals heuvels. Een indrukwekkende rivierkloof in het departement is de Gorges de l’Aveyron. De kliffen zijn er hoog en de omgeving bestaat er verder uit bossen en velden, maar ook leuke dorpjes. Je kunt er mooi wandelen en fietsen of ervoor kiezen om over de rivier te varen met een kano of kajak.
  Wanneer er genoeg regen is gevallen is het ook nog mogelijk om een waterval te bewonderen: de Cascade Pétrifiante de Caylus. De waterval ligt in het noordoosten van het departement.

  Vind op onze site jouw B&B in Le Tarn-et-Garonne en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland