Een B&B in La Somme, met de grootste gotische kathedraal van Frankrijk

Ontdek interessante plekken gerelateerd aan de Eerste Wereldoorlog en prachtige natuurreservaten vanuit een B&B in La Somme. Dit is ook het departement waar je de Cathédrale Notre-Dame d’Amiens vindt, de grootste gotische kathedraal van Frankrijk. Het departement heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige rivier die er doorheen stroomt. In het Somme-dal kun je goed wandelen en fietsen, maar ook vissen. Verder heeft er in La Somme tijdens de Eerste Wereldoorlog de bekende grote slag om Somme plaatsgevonden, een van de grootste veldslagen van die oorlog. Er zijn verschillende interessante plekken gerelateerd aan deze geschiedenis te vinden in het departement. Ook heeft La Somme een aantal mooie plaatsen en prachtige natuur, zoals Baie de Somme aan de kust.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Somme?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek La Somme vanuit een bed & breakfast

  In La Somme staan een groot aantal aan mooie gotische bouwwerken. Naast de indrukwekkende Cathédrale Notre-Dame d’Amiens in Amiens, zijn er ook in steden als Abbeville, Saint-Valery-sur-Somme en Le Crotoy prachtige bezienswaardigheden te vinden.
  Vlakbij Amiens ligt verder een andere bijzondere plaats, namelijk de oude ondergrondse stad Naours. Deze bijzondere bezienswaardigheid heeft meer dan twee kilometer aan ondergrondse gangen en ruimtes.

  La Somme en de Eerste Wereldoorlog
  Wanneer je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog is het een grote aanrader om naar het slagveld van Beaumont-Hamel te gaan. Hier zijn originele loopgraven te vinden die je nog kunt bezichtigen. Ook het oorlogsmonument bij Thiepval kan interessant zijn om te bezoeken, evenals de verschillende oorlogsmuseums die door het departement heen te vinden zijn.

  De natuur van La Somme
  In de prachtige natuur van La Somme kun je ook goed tot rust komen. Er is Réservé Naturelle Nationale de la Baie de Somme, wat een natuurreservaat is dat bij een baai ligt. Je kunt er mooi wandelen. Bij eb is het er mogelijk om met een gids zeehonden te spotten. Een ander mooi natuurgebied is Parc du Marquenterre. Daar vind je een schitterend duinlandschap. En ook is er nog een prachtig moerasgebied verder het binnenland in: Vallé de la Haute Somme.

  Vind op onze site jouw B&B in La Somme en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland