Een B&B in Les Pyrénées-Orientales, met de mooie kustplaatsjes aan de Middellandse Zee

Ontdek verschillende mooie kustplaatsjes aan de Middellandse Zee en het Pyreneeëngebergte verderop in het binnenland vanuit een B&B in Les Pyrénées-Orientales. Dit is een departement in de regio L’Occitanie. Het is een zonnig gebied waar schitterende natuur en mooie bouwwerken evenals leuke plaatsjes te vinden zijn. Bezoek er plaatsjes als Perpignan en Collioure. De natuur van het departement bestaat uit onder andere uit de Côte Vermeille met de mooie zandstranden bij de Middellandse Zee en Parc Naturel Régional des Pyrénées Catalanes, een indrukwekkend bergachtig natuurpark.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Pyrénées-Orientales?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek Les Pyrénées-Orientales vanuit een bed & breakfast 

  Les Pyrénées-Orientales heeft een rijke geschiedenis. Het ligt bij de grens met Spanje en is dan ook een conflictgebied geweest. Daarnaast heeft er ook de kruistocht tegen de Katharen plaatsgevonden. Er staan verschillende indrukwekkende forten en abdijen, zoals het Forteresse de Salses en de Abbaye Saint-Martin-du-Canigou. Die rijke geschiedenis is ook terug te zien aan de verschillende mooie dorpjes en steden van het departement. Zo is er de pittoreske aan de kust gelegen hoofdstad van het departement, Perpignan. Doordat het vroeger de hoofdstad van het koninkrijk Mallorca was, is er veel interessante geschiedenis en cultuur om te ontdekken. Andere mooie plaatsjes aan de kust zijn het schilderachtige historische Collioure en de leuke en eveneens historische badplaats Argelès-sur-Mer.
  Wat verder van de kust in het berglandschap vind je een aantal prachtige middeleeuwse stadjes. Er is bijvoorbeeld het tiende-eeuwse Castelnou met pittoreske smalle straatjes en een kasteel. Een ander voorbeeld van zo’n plaats is het vestingsstadje Villefranche-de-Conflent. Het is gesticht in de elfde eeuw en staat zelfs op de werelderfgoedlijst. Het is een indrukwekkend plaatsje om doorheen te wandelen.

  Middellandse Zee en Pyreneeën
  Met zowel een prachtige kustlijn bij de Middellandse Zee als het bergachtige landschap van de Pyreneeën in het binnenland is Les Pyrénées-Orientales een departement met een gevarieerd landschap. Er is een mooi groot natuurpark: Parc Naturel Régional des Pyrénées Catalanes, dat in het Pyreneeëngebergte ligt, maar er zijn nog veel meer mooie bezienswaardigheden in dit natuur van dit departement. Zo is er de prachtige berg Le Canigou, die mooi is om te beklimmen en vanaf de top schitterende uitzichten biedt. Verder heeft Les Pyrénées-Orientales een aantal prachtige kloven, zoals de Gorges de Galamus, de Gorges de Carança en de Gorges de la Fou. Ook kun je goed genieten bij een meer als Lac de Bouillouses.

  Vind op onze site jouw B&B in Les Pyrénées-Orientales en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland