Een B&B in Les Pyrénées-Atlantiques, met de bergen van de Pyreneeën

Ontdek het indrukwekkende berglandschap van de Pyreneeën en interessante plaatsjes vanuit een B&B in Les Pyrénées-Atlantiques. Dit departement ligt in de regio Nouvelle-Aquitaine bij de grens met Spanje. Met een ligging tussen de Atlantische Oceaan en het Pyreneeën-gebergte is het een ideale plek voor liefhebbers van de natuur evenals buitenactiviteiten. Verder zijn er verschillende pittoreske plaatsjes in Les Pyrénées-Atlantiques te vinden, zoals Pau, Biarritz en Bayonne.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Pyrénées-Atlantiques?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek Les Pyrénées-Atlantiques vanuit een bed & breakfast

  Om goed van de natuur te genieten is Parc National des Pyrénées, oftewel het nationaal park met het Pyreneeën-gebergte, wel de bekendste plek in dit departement. Het staat zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco. Hier liggen bergen van wel 3000 meter hoog en het gehele park heeft een oppervlakte van 45.000 hectare. Er lopen allerlei verschillende prachtige wandelroutes door het park die je de mogelijkheid geven om schitterende natuur goed te kunnen ontdekken. Ook zijn er verschillende bergmeren, die eveneens leuk en mooi zijn om te bezichtigen. Een aantal bekende zijn die van Aule en Artouste.
  En er zijn nog meer mooie plekjes in de natuur van Les Pyrénées-Atlantiques. Zo is er de prachtige kloof Gorges de Kakuetta, de berg La Rhune met een interessante geschiedenis en de impressieve Grottes d’Isturitz et Oxocelhaya, twee in elkaar overgelopen grotten met een lange geschiedenis.

  Mooie plaatsjes in Les Pyrénées-Atlantiques
  Les Pyrénées-Atlantiques heeft een stuk kustlijn en wordt gezien als een departement waar je goed kunt surfen. Onder andere bij de badplaatsen bij Biarritz en Hendaye kun je dit goed doen, maar ook kun je er lekker op het strand genieten zonder te gaan surfen. Daarnaast zijn er in Biarritz verder nog veel leuke culturele bezienswaardigheden.
  Een andere mooie stad is Pau. Er staat een mooi wit veertiende-eeuws kasteel en vanaf Boulevard des Pyrénées in het centrum heb je een prachtig uitzicht op het Pyreneeën-gebergte.
  Ook de pittoreske plaatsjes Saint-Jean-de-Luz, gelegen aan de kust, en Bayonne, gelegen bij de rivier de Adour zijn prachtig en leuk om te bezoeken.

  Vind op onze site jouw B&B in Les Pyrénées-Atlantiques en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland