Een B&B in Le Pas-de-Calais, met de kapen Blanc-Nez en Gris-Nez

Ontdek de Cap Blanc-Nez, Cap Gris-Nez en verschillende historische steden vanuit een B&B in Le Pas-de-Calais. Dit is een departement wat aan de Opaalkust ligt. Aan deze kustlijn vind je typische badplaatsen en charmante vissersdorpjes evenals ongerepte natuur met prachtige kliffen en lange stranden. Aan de kustlijn liggen ook de Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez, twee indrukwekkende kapen. Verder heeft Le Pas-de-Calais ook nog een aantal leuke steden met een interessante geschiedenis, waaronder Arras en Boulogne-sur-Mer, waar je tevens ook het grootste aquarium van Europa vindt.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Pas de Calais?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek Le Pas-de-Calais vanuit een bed & breakfast

  Langs het kustgebied van Le Pas-de-Calais is een prachtig natuurgebied te vinden, namelijk Parc Naturel Régional des Caps et Marais d’Opale. Er zijn hier, langs de Opaalkust, prachtige duinen, zandstranden en kliffen te vinden. Er is prachtige natuur om doorheen te wandelen, maar ook zijn hier verschillende leuke dorpjes en steden.
  Twee bekende en indrukwekkende kapen hier zijn Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Eentje is er wel 134 meter hoog en op de andere staat een mooie vuurtoren. Vanaf beide kliffen heb je een prachtig uitzicht en vanaf de hoogste klif kun je op sommige dagen zelfs de Engelse kust zien,

  De leukste plaatsen van Le Pas-de-Calais
  De hoofdstad Arras is een mooie stad met een rijke geschiedenis. Hier is onder andere de Unie van Atrecht getekend. Je kunt er ook de Abbaye de Saint-Vaast bezoeken, een abdij waarin een kunstmuseum zit.
  Een andere mooie stad met een interessante geschiedenis is Boulogne-sur-Mer. Het ligt aan de Opaalkust en heeft nog een stadsmuur en historische vakwerkhuizen. Verder staat er in de stad een oud kasteel wat in de dertiende eeuw is gebouwd. Ook vind je hier Nausicaa, het grootste aquarium van Europa met tienduizenden dieren.
  Andere mooie kustplaatsen in dit departement zijn het museumrijke Calais met Musée des Beaux Arts en het oorlogsmuseum Musée de la Guerre, het luxueuze Le Touquet en het typische vissersdorpje Wissant.
  Voor de kunstliefhebbers is er het Louvre-Lens museum in Lens. Dit is een uitbreiding van het bekende kunstmuseum Louvre in Parijs. De hoofdstad van het departement is Arras, een een stad met een rijke geschiedenis.

  Vind op onze site jouw B&B in Le Pas-de-Calais en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland